Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom


Hvert år nær 20.000 mennesker i USA kontrakt Lyme sykdom, med de fleste av tilfellene forekommer i den nordøstlige stater. Sykdommen er forårsaket av bakterien Borrelia burgdorferi, og overføres til mennesker via bitt fra en infisert black-legged tick. Behandlingen innebærer en syklus av antibiotika som herder de fleste pasienter, så lenge de blir administrert i de tidlige symptom stadier av sykdommen. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Lyme sykdom

•  Se etter røde sirkulære utslett som kalles erythema migrans vises tre til 30 dager etter flåttbitt. Dette er vanligvis den første symptom på en borreliose infeksjon. Utslettet har ofte et klart sentrum og gir inntrykk av en "blink", men ikke i alle tilfeller. I løpet av de første ukene, vil utslett utvide til åtte inches eller mer i diameter og kan være varm å ta på.

Se etter influensaliknende symptomer som feber, frysninger, tretthet, hodepine, muskelsmerter og hovne lymfeknuter.

Merk enhver utvikling av smertefull leddgikt og leddsmerter noen ganger resulterer i alvorlig hevelse i ett eller begge knær.

Vær oppmerksom på mer alvorlige symptomer som mindre lammelse i ansiktet, hodepine, uregelmessig hjerterytme, brystsmerter, svimmelhet og psykiske forandringer.

Hint

  • Bruker insektmiddel når fotturer i skogen og alltid utføre "flått kontroller" regelmessig gjennom hele turen. Hold deg skjorta gjemt i og slitasje buksa gjemt i sokkene for å holde flått på utsiden av klærne.
  • Unngå flått tunge områder som overgrodd gress, børste og blad søppel.
  • Hvis du lider av noen av de ovennevnte symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart. Jo lenger Lyme sykdom går ubehandlet det mindre sannsynlig at du vil være i stand til å foreta en full gjenoppretting.
  • Ikke alle pasienter med Lyme sykdom oppleve de samme symptomene. Av og til de røde sirkulære utslett ikke oppstår, så det er viktig å være oppmerksom på alle mulige symptomer, spesielt hvis du har vært i kontakt med flått.