Digidexo.com

Hvordan pulsmåler Beregn forbrenning

Både avanserte og elitenivå pulsmålere kommer med en funksjon som lar deg beregne antall kalorier du forbrenner under fysisk aktivitet. De nøyaktige formler disse skjermene bruker er proprietær og varierer fra merke til merke. De kan bruke en hvilken som helst kombinasjon av en rekke faktorer for å beregne kaloriforbruk: vekt, høyde, kjønn og alder, i tillegg til hjertefrekvensen. Elite-skjermer kan også faktor i informasjon om treningsforhold som temperatur og høyde. Hvor nøyaktig disse skjermene er avhenger av mange variabler.

Oksygen og kaloriforbrenningen

Den mest nøyaktige måten å måle kaloriforbrenningen er gjennom VO2 testing, som måler kroppens maksimale evne til å ta opp oksygen. Testen er gjort i et laboratorium ved hjelp av et pusteapparat som kan måle oksygenopptak og karbondioksid utslipp. Under svært kontrollerte forhold, der hjertefrekvensen overvåkes av sikkerhetsmessige grunner, og som en del av den samlede testanalyse, utfører du en aerobic trening for å teste oksygenkapasitet. Disse testene bekrefte at jo mer krevende fysisk aktivitet er, jo raskere du puster og hardere hjertet arbeider for å levere innkommende oksygen til der det trengs. Jo hardere du jobber, jo mer energi du trenger, og derfor mer oksygen du trenger. Forbrenning, som slår drivstoffet du får fra mat til energi, trenger oksygen. Fordi det er en direkte sammenheng mellom hvor mye oksygen du bruker og hvor mye energi du forbrenner, ved å måle oksygen til karbondioksid utveksling gjennom VO2 testing, vil du få en ganske nøyaktig mål på hvor mange kalorier du brenner.

VO2 tester også viser at det er en lineær sammenheng mellom hvor intense pulsen er og hvor mye oksygen du bruker (og dermed hvor mange kalorier du forbrenner i tillegg). Formler som beregner energi brenne basert på hjertefrekvens arbeid bakover: Bruke hjertefrekvens, kan du anslå hvor mye oksygen du bruker, som lar deg omtrentlig hvor mange kalorier du forbrenner. Og mens det er en helt legitim metode for å estimere energi brenne, er det ikke uten feil og begrensninger.

Puls og kalori Burn

Du kan beregne hvor mange kalorier du forbrenner basert på pulsen; Imidlertid er denne metode ikke helt nøyaktig. Selv om det er en lineær sammenheng mellom hvor intense pulsen er og hvor mye oksygen du bruker som det er relatert til fysisk aktivitet, kan pulsen også påvirkes av andre faktorer som ikke er relatert til fysisk aktivitet og derfor ikke påvirke hvordan mye oksygen du bruker, for eksempel stress og andre følelser, temperatur, koffein og sykdom. Hjertefrekvensen kan også variere betydelig fra person til person.

Pulsmåler

Produsentene av pulsmålere ikke offentliggjøre de ulike formler de bruker for å beregne energi brenne, så disse formlene har ikke blitt anmeldt eller studert grundig. Pulsmåler formler, men antagelig faktor i forholdet mellom oksygenforbruk og puls oppdaget under VO2 testing. Ifølge en rapport fra forskere fra BodyMedia (nylige fremskritt i frittlevende Physical Activity Monitoring: En gjennomgang), i testing rente overvåker resultatene hjerte, snarere enn sine formler, har de vist seg å være mest nøyaktig ved beregning av kalorier forbrent under moderat til høy aktivitetsnivå. Beregninger er mer utsatt for feil under lav intensitet aktiviteter.