Digidexo.com

Depresjon symptomer hos barn

Depresjon symptomer hos barn

Det er naturlig for noen barn blir lunefull, trist, sint og irritabel. Det er en del av det å vokse opp. Men depresjon hos barn er alvorlig og bør ikke tas lett eller oppsagt. Depresjon er en pågående sykdom som avbryter en persons liv. Ifølge American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, fem prosent av barn og tenåringer lider av depresjon. Foreldre og lærere bør være klar over noen av symptomene på depresjon hos barn. Jo før du får dem hjelp, jo raskere vil de begynne å føle seg bedre.

Sinne og irritabilitet

Endringer i humør er en indikator noe er galt. Enten surring ut i sinne eller stadig gråt både kan være symptomer på depresjon hos barn.

Tap av interesse

Når barn slutter å spille med deres favoritt leker eller slutte å spille i det hele tatt, du vil gå inn og sjekke om dette er depresjon.

Vedvarende trist eller Tomme Feelings

Barn vil få trist på anledningen. Men hvis dette tristhet siste dagene og blir bare verre, det er noe større enn en stemning skjer.

Endringer i å sove og spise

Å spise eller sove mer eller mindre enn vanlig er et symptom på depresjon i alle aldre. Depresjon kan holde barnet i sengen mer og oftere eller holde dem våken i flere dager om gangen.

Intense følelser av sorg og håpløshet

Barn bør aldri føle seg håpløs. Dette er et sikkert tegn på depresjon hos et barn. Når barn begynner å gi opp på seg selv og verden rundt dem, må du ta dette på alvor.

Snakke om døden og tanker om selvmord

Tanker, ideer eller snakker om selvmord er et stort tegn på at du trenger å involvere en medisinsk faglig. Dette er ikke noe som bør betraktes som en fase; det er alvorlig.

Advarsel

Hvis du merker noen av disse symptomene hos barnet ditt, en venns barn eller en elev i klassen din, søke øyeblikkelig tilsyn av medisinsk faglig. Mens fastlegen din kan være en start, er en god idé å finne en barnepsykolog som er opplært til å utføre psykologiske vurderinger.