Digidexo.com

Spytt er innvirkning på Dental Instruments

I tannbehandling, er det ikke sjokkerende for noen at spytt ofte får på tannlegeinstrumenter. Tross alt, er tannlegeinstrumenter satt direkte inn i folks munn. Det er heller ikke overraskende at spytt kan ofte ha en ganske negativ effekt på tanntekniske instrumenter. Det er derfor det er så viktig for tannlege verktøy for å bli grundig renset og sterilisert etter hver bruk. På den måten vil de tanntekniske instrumenter være frisk og sanitær og klar for neste pasientens munn.

Betydning

I spytt, er det mikroskopiske blod patogener som er i stand til å ødelegge og forårsaker dentale instrumenter å svekkes gradvis. Denne erosjon av tannlegeinstrumenter kan føre til verktøyene blir rusten hvis de ikke er riktig sterilisert, desinfiseres og lagret. Dette er nettopp grunnen til at tannlegeinstrumenter bør rengjøres etter eksponering for hver enkelt pasient.

Identifikasjon

Dentale instrumenter er vanligvis laget av rustfritt stål, som er et materiale som er i stand til lett rusting. Det er ikke selve spytt fra munnen som fører verktøyene for å bli skadet, men blodet i blod patogener som finnes på innsiden av spytt.

Forebygging / løsning

Rett etter en dental prosedyre, bør tanntekniske instrumenter rengjøres, fordi hvis spytt forblir på instrumentene for lenge, kan erosjon prosessen starter. Så etter at en pasient er ferdig med en tannlege verktøy, er det viktig å skrubbe instrumentet med en børste og noen dental desinfeksjonsmiddel. Deretter bør instrumentet skal pakkes opp i en pakke og sterilisering satt gjennom en sterilisering maskin for videre rensing.

Teorier / Spekulasjoner

Et annet stort problem at spytt kan ha på tanntekniske instrumenter er at den kan spise unna på speil. Speil er et vanlig verktøy i tann prosesser (brukt til å være i stand til å vise vanskelige å se deler av munnen, så vel som andre funksjoner) og spytt er i stand til tærer på et speil, gjøre den ubrukelig etterpå. Speil må legges gjennom den samme omfattende renseprosess som alle de andre tann instrumenter for dette formålet.

Advarsel

Selv om det er sjokkerende å tenke på at blod patogener finnes på innsiden av spytt, er det 100% sant. Over halvparten av mennesker har blod i spytt hele tiden. Blod kan dukke opp etter omfattende tannpuss, etter å ha kysset og noen ganger også etter å ha spist!