Digidexo.com

Ernæring Mangel & Hair Loss

Hår helse er direkte knyttet til den ernæringsmessige kvaliteten på en persons kosthold. Selv om den generelle kvaliteten på en diett er viktig for sunt hår, kan noen næringsstoffer mer enn andre direkte bidra til håravfall.

Protein og Hair Helse

Proteinrik mat spiller en viktig rolle i hårvekst. Begrense protein, når krasj slanking, kjører kroppen i en bevaring modus og hår vekst inn i en hvilefase, noe som kan føre til hårtap.

Biotin

Mangel på biotin i kroppen kan føre til alvorlig hårtap. Noen alternative leger anbefaler store doser av biotin i en periode på seks til åtte uker for å stanse hårtap.

Iron

Lave nivåer av jern kan være ansvarlig for en plutselig innsettende hårtap hos kvinner. Menstruasjon, barnets fødsel, og vegan dietter kan føre til en mangel og utløse hårtap.

Cosiderations

Det er et etablert faktum at alvorlig underernæring kan bidra til totalt hårtap. Men selv når du spiser en sunn diett kan det være nødvendig å ta kosttilskudd for en kort tid å bygge bro over gapet skapt av spesifikke mangler.

Expert Insight

Dr. Andrew Weil anbefaler å supplere med gamma linolenic acid (GLA) i form av solbær olje kapsler, i en dose på 500 mg to ganger om dagen for å se en forskjell i hår tap.