Digidexo.com

Kan prostatakreft bli kurert?

Kreft er et stort problem for de fleste mennesker som bor i USA. The Centers for Disease Control og Prevention stat som i 2008, kreft var den nest største årsaken til annet enn hjertesykdom død. Foruten hudkreft, er prostatakreft den vanligste typen kreft, påvirker en av seks menn. Selv om det er mulig å behandle, spesielt hvis fanget i de tidlige stadiene, er det ingen kur for tiden tilgjengelig for prostatakreft.

Time Frame

The American Cancer Society måler overlevelsesraten etter andelen av folk som har overlevd etter en viss tid har gått siden deres første diagnoser. Denne hastigheten blir målt i trinn på fem år, og, i henhold til ACS, er det en 100 prosent overlevelse etter de første fem år. Overlevelse av prostatakreftpasienter trenger avta med tiden - 15 år etter de første diagnoser av prostatakreft, er overlevelsesraten 76 prosent.

Identifikasjon

Som med de fleste kreftformer, er prostata kreft behandling mest effektive når kreften oppdages tidlig. Deteksjonsmetoder som PSA (prostata spesifikt antigen) og DRE (digital endetarms eksamen) blir ofte brukt. De fleste leger anbefaler at menn begynner å motta disse eksamenene etter fylte 50. Selv om ingen påvisningsmetode er full bevis, finne kreften tidlig betyr begynnelsen behandling tidligere og muligens spare en persons liv.

Symptomer

Prostatakreft i en tidlig fase vanligvis ikke forårsake noen merkbare symptomer, som er en grunn til at screenings er viktig. Vanligvis, når symptomene begynner å vises, som problemer med vannlating eller skaffe en ereksjon, er kreft i et senere stadium. Også noen av de samme symptomene tyde på andre problemer som kan ha noe å gjøre med prostatakreft, som prostatitt.

Behandlinger

Det er mange behandlinger tilgjengelig for pasienter med prostatakreft. Kjemoterapi er et alternativ, sammen med stråling. Denne kombinasjonen er typisk for pasienter med prostatakreft. Leger også bruke hormonbehandling for å kjempe mot sykdommen. En utvei er prostatektomi, som er fjerning av prostatakjertelen. Andre leger velger å bare se og vente, som noen vekster i prostata vokser så sakte at de ikke utgjør en umiddelbar trussel for pasientens helse.

Forebygging / løsning

Prostatakreft rammer flere svarte menn enn hvite menn. Svarte menn må holde en meget nøye med på deres prostata ved å ha screenings regelmessig og holde opp en god diett og treningsprogram. Alle menn over 50 år har større risiko, slik at årlige screenings er svært foreslått. En manns kosthold og livsstil påvirker også hans risiko for prostatakreft. Sunn livsstil kan forebygge denne sykdommen.

Misforståelse

Prostatakreft er ikke nødvendigvis en morder, hvis fanget og behandles tidlig nok. Ifølge Prostate Cancer Foundation, som for tiden er det over to millioner mennesker som lever med prostatakreft. Det er en sykdom som kan behandles og levd gjennom.