Digidexo.com

Vitaminer for Memory Loss

Normal aldring er en årsak til hukommelsestap. Som du blir eldre, mister hjernen din evne til å ta vare på informasjon så effektivt som det en gang gjorde. Hukommelsestap kan også forekomme med visse tilstander som Alzheimers sykdom, slag, eller når hjernen vev har blitt skadet. Noen ganger humøret kan påvirke hukommelsen også. Heldigvis, kan noen vitaminer bidra til å lindre problemer med hukommelsestap.

Vitamin B6

Vitamin B6 eller pyridoksin fremmer produksjonen av hjernen kjemikalier og nevrotransmittere, slik at meldinger kan sendes fra en hjerne nervecelle til en annen. Du trenger vitamin B6 slik at kroppen kan produsere noradrenalin, serotonin og melatonin. Noradrenalin og serotonin spiller en rolle i humøret, og melatonin bidrar til å holde kroppen din regulert med naturlige døgnrytme.

Du kan utlede dette vitamin fra mat med høyt B6 som laks, tunfisk, spinat, brun ris, solsikkefrø, hele korn mel, kli, soyabønner, melk, biff lever, reker, kalkun, og linser. Legge til en eller flere porsjoner med sistnevnte mat hver dag til kosthold kan forbedre tilbakekalling evne. Du kan også ta et vitamintilskudd med B6 i den. For menn og kvinner i alderen 14 til 50, er den anbefalte daglige rasjon (RDA) av B6 1.2 til 1.3 milligram. For menn og kvinner over 50, er den RDA for B6 1,5 til 1,7 milligram daglig.

Vitamin B9

Vitamin B9 (eller folsyre) fremmer mental klarhet, og hjelper kroppen i å generere RNA og DNA: nødvendig genetisk materiale. Dette vitamin har også blitt funnet nyttig for de som har Alzheimers sykdom, og for å lindre problemer med depresjon som kan ha en innvirkning på hukommelsen. Personer i alderen 14 år og eldre krever minst 400 mikrogram om dagen av vitamin B9. Gravide kvinner trenger 600 mikrogram daglig, mens ammende kvinner trenger 500 mikrogram.

Naturlig mat kilder for vitamin B9 inkluderer mørkegrønne grønnsaker, neper, asparges, sennep greener, rødbeter, soyabønner, biff lever, laks, avokado, mungbønner, og rosenkål. Hele korn brød og frokostblandinger er også rik på folsyre. Dette vitamin kan også konsumeres som et supplement i en dose på en 1000-mikrogram kapsel daglig.

Vitamin B12

Vitamin B 12 (eller kobalamin) fungerer sammen med S-adenosylmethionine å forbedre immunologiske funksjon og å balansere humøret. Uten riktig mengde vitamin B12, kan du oppleve trøtthet, som kan ha en negativ effekt på hukommelsen --- og en mangel på dette vitaminet spiller en rolle i utbruddet av desorientering også.

Vitamin B12 kan oppnås ved å forbruke matvarer som kjøtt, egg, svinekjøtt, fisk og andre animalske matvarer. For personer i alderen 14 år og eldre, 2,4 mikrogram per dag er nødvendig for optimal helse. Dette vitamin kan inntas som et supplement ved å ta en 1000-mikrogram kapsel daglig med mat for enkel fordøyelse.

Vitamin C og E

Vitamin C og E er fylt med antioksidanter som naturlig ødelegger frie radikaler i kroppen som er ansvarlig for cellulær død og DNA-skader. Vitamin C hjelper vev helbrede og vokse. Vitamin E er brukt til å behandle Alzheimers, siden vitamin har evnen til å lindre oksidativt stress i hjernen; en medvirkende faktor i Alzheimers sykdom. Vitamin E forbedrer også mental klarhet, kognitiv funksjon, og betydelig bremser aldringen av vev og celler.

Personer i alderen 14 til 18 krever minst 65 milligram av vitamin C daglig; folk over atten krever en daglig inntak av 90 milligram av vitamin C. Naturlig mat kilder inkluderer ting som brokkoli, kål, sitrus juice, appelsiner, tyttebær, ananas, grapefrukt, melon, og papaya. Vitamin C kan inntas som et supplement daglig ved å ta en 1000-milligram kapsel per dag.

Personer i alderen 14 år og eldre krever 22,5 internasjonale enheter av vitamin E daglig for optimal helse. Naturlige mat kilder som inneholder vitamin E inkluderer lever, egg, nøtter, mais-olje margarin, solsikkefrø, avokado, hvetekim, og asparges. Dette vitamin kan inntas som en supplement i en dose på 1-3 400 IU kapsler daglig med et måltid.