Digidexo.com

En balansert vegetarisk kosthold

Kanskje den vanligste bekymringen om vegetarisk kosthold er hvordan man skal sørge for at du får balansert ernæring. De fleste lurer på hvordan vegetarianere får nok jern og protein. Det er andre viktige fasetter til vegetarianer spiser i tillegg til disse vanlige problemer, som for eksempel å få nok vitamin B12 og gjør at diett ikke stole for mye på ett type mat.

Protein

Mange ville være vegetarianere skuldertrekning av ideen om å gi opp kjøtt for frykter de ikke ville få tilstrekkelige mengder protein. Sannheten er, vegetarianere har ingen problemer med å få nok av dette viktige næringsstoffet. Balansert vegetarisk kosthold inneholder rikelig med protein fra bønner, ost og andre meieriprodukter samt korn og nøtter. Protein er også rik på soya-baserte matvarer som tofu og kjøtt erstatter, som mange vegetarianere lett forbruker. Vegetarianere ser sin vekt og fettinntaket bør sørge for å ikke stole på meieri som sitt primære proteinkilde.

Iron

Jern er lett til stede i kjøtt, og selv om dette er den mest vanlige kilden til næringsstoff, er sikkert ikke er den eneste, eller mest rikelig kilde. Cruciferous og grønn bladgrønnsaker inneholder høye mengder av jern, så vel som vitamin C, som, i henhold til Vegetarisk Resource Group, øker absorpsjonen av jern. Tørkede bønner har også høye nivåer av jern. RDA anbefaler 14 milligram jern for voksne daglig, og ifølge Vegetarian Resource Group, "vegetarianere ikke har en høyere forekomst av jernmangel enn gjør kjøttetere."

Vitamin B12

Vitamin B12 er nødvendig i svært, svært små doser i kroppen å støtte celleproduksjon og divisjon. Ifølge Vegetarian Resource Group, er det en vanlig misforståelse at dyr produserer B12. B12 er faktisk et biprodukt av bakteriell forurensning. Dyr spiser denne bakterien, og vi spiser disse dyrene. Ved å hoppe over den midterste trinnet, kan vegetarianere også få tilstrekkelige mengder B12. Vanlige kilder er meieriprodukter, vitamintilskudd, befestet soyamelk og ernæringsmessige gjær flak.

Samlet Balance

Vegetarianere som spiser en rekke matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, hele korn, bønner, nøtter og frø, samt meieriprodukter, vil ha en tilstrekkelig balansert kosthold som møter eller overgår de anbefalte daglige kvoter fastsatt av FDA.