Digidexo.com

Nevropati smerte symptomer

Nevropati er en lidelse som påvirker nervene i det perifere nervesystemet. Ofte referert til som perifer neuropati, denne tilstanden i stor grad påvirker hender og føtter, men det kan også diffundere ut i nervene dine armer, ben og andre områder av kroppen. Trauma til nerver er en av de vanligste årsaker til nevropati; imidlertid er det mulig å utvikle denne tilstand på grunn av en komplikasjon av diabetes, autoimmune sykdommer, nyresykdommer eller alkoholisme. For noen er det enda en arvelig egenskap.

Pain

De fleste mennesker som lider av nevropati vil oppleve en viss grad av smerte. Og avhengig av alvorlighetsgraden av nerveskader, er denne smerten føltes som en brennende ubehag for en skarp, skyting verke. Denne spesielle symptom kan starte i løpet av de tær eller fingre og deretter spredt seg inn i føttene eller hendene. Ettersom tilstanden vedvarer, kan denne smerten utvide ut i ben og armer.

Nummenhet

Noen ganger følger med denne smerten er symptomet av nummenhet. I begynnelsen kan du begynne å legge merke til en subtil mangel på følelse i tærne eller fingre som gradvis forverres inn i en mer uttalt nummenhet. Og mye som symptom på smerte, kan dette fraværet av følelse diffundere ut i andre områder av kroppen, gradvis beveger seg inn i føttene, ankler og deretter ben eller hender, håndledd og deretter armene. I noen tilfeller er dette nummenhet fraværende av smerte. I stedet er det ledsages av en prikkende eller prikkende følelse i de berørte områdene.

Følsomhet

For noen mennesker, nevropati faktisk forårsaker nervene i de berørte områdene av kroppen (oftest i hender eller føtter) til å bli umåtelig følsomme for berøring. Selv en liten pensel av huden kan forårsake ubehag, ømhet eller smerte. Hansker, sokker eller alle klær som er restriktiv kan bli ganske ubehagelig å ha på.

Mobilitet

I noen tilfeller av nevropati, er nervene skadet til et punkt der de begynner å påvirke mobilitet, forårsaker du å lide et tap av koordinasjon, en manglende evne til å bære objekter eller manglende evne til å flytte et vedheng. Intensiteten av dette symptom avhenger sterkt av de motoriske nervene som påvirkes av nevropati, så vel som alvorlighetsgraden av denne skaden.

Inkontinens

Det er også mulig for å forårsake nevropati symptom på inkontinens. Når nerveskader begynner å påvirke disse nervene forbundet med det autonome funksjon av blære eller tarm, kan du ha problemer med å kontrollere evakueringen av urin eller avføring.