Digidexo.com

Hvordan virker Kreatin Arbeid i kroppen?

Hvordan virker Kreatin Arbeid i kroppen?

Hva Kreatin er

Kreatin er en syre avledet fra nitrogen som bidrar til å gi energi til nerveceller og muskler. Den er til stede i alle virveldyr (dyr med ryggbein), inkludert mennesker. Kreatin har nylig blitt plassert i flere mat og drikke kosttilskudd som en måte å øke fysisk ytelse og utholdenhet. Disse kosttilskudd er tilgjengelig på helsekost og vitamin butikker i form av drikke pulver, piller og helse barer.

Tar kreatin har blitt svært populære i sport verden, og selv om det er for øyeblikket juridisk kreatin å ta, noen leger mener det er farlig, og noen idretter fagfolk føler det er like skadelig som steroider og bør forbys. Disse fagfolk hevder at bruk av kreatin gir sports spillere en urettferdig fordel over de som velger å ikke ta den.

Hva Kreatin virker

Kreatintilskudd er laget av kreatin monohydrat, kreatin molekyl kombinert med vannmolekyler for å hjelpe absorpsjon. Når kreatin supplement er tatt, blir kreatin molekyler absorberes i musklene, og bringer nivået av fosfokreatin i legemet 20 prosent høyere. ATP, som frigjøres i musklene når de er involvert i anstrengende aktivitet, forblir på et høyt nivå når kreatin tilsettes til kroppen. Dette betyr en idrettsutøver vil ikke dekk så raskt og vil føle mindre smerte.

For noen idretter, som fotball, basketball og vektløfting, kreatintilskudd tillate utøveren til å dra nytte av de spruter av energi som frigjøres fra den økte phospocreatine muskelaktivitet. Kreatin er ikke vist seg å fungere så godt med lange utholdenhetsidretter. Løpere og svømmere, for eksempel, trenger mer enn raske spruter av energi.

Advarsler om Kreatin Bruk

Kreatin kosttilskudd er generelt ansett som trygt av de fleste medisinske fagfolk, som det ikke har vært mange eksempler på kortsiktige eller langsiktige bivirkninger forbundet med kreatin bruk. I en frisk person, bør kreatintilskudd arbeide for utøveren fordel.

Hvis du er alvorlig dehydrert, men kan den ekstra vann som trengs i kroppens etableringen av mer ATP føre til at du føler deg svak eller svimmel. Hvis du har tenkt å ta kreatintilskudd, bo så hydrert som mulig til enhver tid.

I tillegg til tap av vann, er smerter en vanlig klage blant kreatin brukere. Hvis du opplever smerter, kan det være forårsaket av en opphoping av trykk i musklene som følge av tilbakeholdt vann i muskelfibrene i bena. Se en lege hvis du føler alvorlige ben smerter, og slutte å ta kreatin umiddelbart. Disse ben smerter kan føre til irreversibel vevsskade som kan påvirke dine sportslige prestasjoner permanent.