Digidexo.com

Døde tarm syndrom

Død tarmsyndrom, eller intestinal ischemi og infarkt, er en medisinsk tilstand som skader eller dreper vev i en persons tarmkanalen. Denne lidelsen er et resultat av en manglende blodtilførsel til tarmene. Leger kan korrigere døde tarm syndrom med behandling som ofte inkluderer kirurgi. Ubehandlet intestinal iskemi og infarkt kan resultere i en medisinsk krise og død.

Symptomer

Akutt intestinal iskemi eller døde tarmen er en tilstand som utvikler seg raskt når blodstrømmen til eller fra tarmen er blokkert og kan forårsake mild til alvorlig magesmerter, blodig avføring og avføring som er hyppige og påtrengende. Kronisk intestinal ischemi utvikles når tarmblodstrømmen blir redusert over en forlenget tidsperiode og kan forårsake magekramper etter spising, uvanlig vekttap og smerte i magen som øker over en periode på uker.

Årsaker

En død tarm kan utvikle seg fra flere forskjellige årsaker, inkludert en brokk som floker eller flytter tarmen. Arrvev fra tidligere operasjoner kan felle tarmen og forårsake en død tarm. En blodpropp eller en blokkering fra kolesterol buildup kan blokkere en arterie som forsyner en persons tarmen. Personer med kreft, leversykdom eller en blodpropp lidelse kan utvikle en blokkering i venene som fører blod fra tarmen og blod kan sikkerhetskopiere inn i tarmen.

Tester

En lege kan utføre en eller flere medisinske tester for å hjelpe ham med å diagnostisere intestinal ischemi eller døde tarm eksempel et røntgenbilde kan vise området rundt tarmkanalen. En ultralyd kan påvise nedsatt blodtilførsel. En kolonoskopi prosedyre gir detaljerte bilder av innsiden av tykktarmen ved hjelp av et lite kamera festet til et tynt rør som er satt inn i endetarmen og ledet gjennom tykktarmen.

Behandling

Leger vanligvis behandle døde tarm syndrom med kirurgi for å omgå blokkeringer i arteriene eller fjerne blodpropper fra blodårer nær tarmen. Leger kirurgisk fjerne dødt vev og feste deler av tykktarmen på hver side av en fjernede delen. Personer med denne tilstanden kan gjennomgå en angioplasti-prosedyre hvor en stent er plassert inne i et blodkar for å forbedre blodsirkulasjonen. Pasienter kan få medisiner for å forhindre blodpropper, utvide blodårene for å bedre blodgjennomstrømningen eller løse opp blodpropper.

Komplikasjoner

Blodstrømmen blokkering i tarmen kan føre til arrvev å vokse og begrense tarmen. Leger kan kirurgisk fjerne overdreven arrvev. En pasient som har døde deler av hennes tarmen kirurgisk fjernet kanskje ikke har nok sunn tarmvevet værende og kan kreve en stomi. Kirurger trekke en del av tarmkanalen, og koble den til en åpning i magen i løpet av en stomi prosedyre. Pasienter med denne komplikasjon utvise kroppslig avfall i en spesiell pose festet til mageåpningen.