Digidexo.com

Urologiske Oncology Definition

Urologiske Oncology Definition


Urologisk onkologi er innen medisin opptatt av forskning og behandling av kreft i urinveiene for begge kjønn, samt de som påvirker de mannlige kjønnsorganer, ifølge Phoenix5 prostatakreft ordliste. Oftest, disse inkluderer cancere i nyrer og blæren, samt testiklene og prostata. Women & rsquo; s kreft eller kreft i kvinnelige reproduktive system blir sett av gynekologiske onkologer.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for ulike organer i urin og genital systemer er variabel. The National Cancer Institute viser alder, røyking, visse bakterielle infeksjoner og yrkes kjemisk eksponering blant risikofaktorene for blærekreft. For nyrekreft, risikofaktorer er røyking, fedme, høyt blodtrykk og heavy metal eksponering. Oddsen for å utvikle prostatakreft er oppdratt av alder og familiehistorie, mens testikkelkreft risikofaktorer inkluderer familiens historie og medfødte misdannelser eller fosterskader av testikler, nyrer og penis.

Symptomer

Blod i urin, smertefull eller brennende følelse ved vannlating og måtte urinere ofte, særlig i løpet av natten, er alle symptomer som er felles for blære, nyre og prostata kreft, ifølge National Cancer Institute. Nyrekreft kan også føre til symptomer på feber, uforklarlig vekttap, tretthet og en smerte i siden som ikke avta. Prostatakreft vil påvirke flyten av urin, kan pasienten oppleve problemer med å starte eller stoppe vannlating samt problemer med å oppnå ereksjon. Testikkelkreft ofte presenterer som en utvidelse eller hevelse i testikkelen, smerter i pungen og / eller smerter i lysken, ryggen eller nedre del av magen.

Behandling Alternativer

Det er tre hovedkategorier av urologiske kreft behandlinger: kirurgi, stråling og kjemoterapi. Et fjerde alternativ noen ganger brukt i behandling av prostatakreft kalles aktiv overvåking eller vaktsom venter. I dette tilfellet, til en prostata svulst som er fast bestemt på å være av svært liten størrelse og langsom vekst er ikke behandlet aktivt før et slikt tidspunkt at det er fastslått å være av større risiko for pasienten, ifølge National Cancer Institute.

Side Effects

Bivirkningene av operasjonen vil variere avhengig av den grad av fjerning av vev eller organ. I tilfelle av blærekreft noen ganger hele blæren og omgivende kjønnsorganer trenger å bli fjernet; pasienten vil kreve en ekstern pose vedlegg for å eliminere urin, ifølge National Cancer Institute. Nyre fjerning kan kreve fremtidig dialyse, mens prostata fjerning vil føre til sterilitet og potensielle erektil dysfunksjon. Fjerning av en testikkel bør ikke gi langsiktige bivirkninger. Vanlige bivirkninger av stråling er kvalme, oppkast, diaré, smertefull vannlating og hudirritasjoner. Bivirkninger av kjemoterapi kan være tretthet, kvalme, oppkast, håravfall, munnsår og smerter.

Ernæring

Urologiske onkologer vil ofte henvise pasienter som gjennomgår behandling for å dietitians for å gi sunn diett tips, ifølge National Cancer Institute. Bivirkninger av kreftbehandling vil ofte forlate pasienter med dårlig appetitt, ubehag og tretthet. Noen pasienter rapporterer smaksendringer mens under behandlinger, som også gjelder matinntak. Det er imidlertid viktig å opprettholde en sunn vekt og å konsumere tilstrekkelig protein nivåer under behandling for å fremme helbredelse.