Digidexo.com

Degenerative disker og blærekontroll

Degenerative disker og blærekontroll


Ryggsmerter vil påvirke nesten alle på et tidspunkt i livet. Det kan være forårsaket av degenerasjon av ryggsøylen i ryggen. Degenerative disker kan føre til muskelsvakhet og tap av blærekontroll.

Intervertebral disker

Ryggsøylen hvile mellom ryggvirvlene i ryggraden. De fungerer som puter mellom ryggvirvlene og som støtdempere for ryggraden, sier American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Degenerative Disks

Disker kan utarte seg over tid, iført bort og vokser mindre. En slitt disk er mer sannsynlig å herniate, svulmende ut av sted og legge press på nærliggende nerver.

Symptomer

Symptomer på degenerative disker inkluderer nedre ryggsmerter og stivhet. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, hvis disken herniates, kan det resultere i en klemt nerve, noe som kan føre til tap av blærekontroll.

Behandling

En herniated disk kan behandles med smertestillende medikamenter. Steroid injeksjoner nær skadet disk kan redusere hevelse og ta presset av nerver. Kirurgi for å fjerne utstikkende delen av disken er også et alternativ, sier National Institutes of Health.

Betraktninger

Tap av blærekontroll er et ekstremt symptom på degenerative disker. Hvis du opplever det, spesielt i kombinasjon med muskelsvakhet i bena, bør du kontakte legen din med en gang.