Digidexo.com

Hvordan beregne din BMI ved hjelp av Kgs

Hvordan beregne din BMI ved hjelp av Kgs


Your Body Mass Index er en nyttig måte å finne ut om du er undervektig, normal, overvektige eller fete. Beregnet ut fra din høyde og vekt, er det en estimering av kroppen fett, og er en god dommer av risikoen for sykdommer som kan oppstå med større kroppsfett. Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute sier at en BMI under 18,5 er undervektig, mellom 18,5 og 24,9 er normalt, mellom 25 og 29,9 er overvektig og noe over 30 er overvektige.

Hvordan beregne din BMI ved hjelp av Kgs

•  Vei deg på skalaen og noterer resultatet.

Mål din høyde ved å stå i bare føtter mot en vegg med en høyde diagram, eller lage et merke på veggen på det punktet der kronen av hodet ditt når. Noter høyden din i meter.

Beregn din BMI ved hjelp av følgende formel: din vekt i kilo delt på kvadratet av høyden din i meter. For eksempel, hvis en kvinne som veide 70 kg og målte 1,65 meter, vil formelen være 70 delt på (1,65 multiplisert med 1,65), som blir 70 delt på 2,72, som fungerer på 25,8.

Hint

  • BMI er ikke en definitiv verktøy for å indikere fett. Veldig muskuløse folk ville rangere høyt på BMI rekkevidde, feilaktig indikerer et høyt nivå av fett. Motsatt kan en BMI i en eldre person eller noen som har mistet muskel være svært lav.
  • Størrelsen på midjen din er også en viktig faktor, som abdominal fett kan føre til hjertesykdom og andre overvektsrelaterte sykdommer. Ifølge Docshop.com, bør midjen av en mann være mindre enn 40 inches, og livet til en kvinne bør være mindre enn 35 iinches.