Digidexo.com

Hvordan lese en Tempa-Dot termometer

Hvordan lese en Tempa-Dot termometer


Den Tempa-Dot termometer opprinnelig kom ut på slutten av 60-tallet som en ny og enkel måte å ta et barns temperatur på bare 60 sekunder. Det gjenstår en helsesøster standby, men noen mennesker sliter med å forstå temperaturavlesninger. Hold lesing for å lære hvordan.

Hvordan lese en Tempa-Dot termometer

Lese Tempa-Dot termometer

Åpne termometer og sørg for at du kan se alle markeringene på padle siden av termometeret. Hvert punkt har en bestemt mengde av en spesiell kjemisk blanding som blir blå når det kommer til viss temperatur.

Ser på større padle en del, vil du legge merke til at det er delt i to deler av små brunaktige prikker. Hver prikk er en representant for 0,2 grader F. kolonner av prikkene er brøkdeler av en grad, og radene av prikkene er de grader selv. Grupperingen på venstre er 100s gruppen. Dette ville være 100, 101, 102, 103 og 104 grader. Kuben av brun rutene på høyre er lavere enn 100 gruppe. Disse ville være 96, 97, 98 og 99 grader.

Når du leser, se etter den siste blå boble som dukket opp. Hver av kubene har fire rader av fem prikker. Først leste venstre side av kuben, som vil fortelle deg hvilken grad det er. Den følg-kolonnen for å se hva brøkdel av en grad det er som indikerer (0.0, 0.2, 0.4, 0.6, 0.8). Derfor, hvis den siste blå dot var i 98 rad og 0,6-kolonnen, har personen en 98,6 graders temperatur.

Les dette termometeret fra høyre til venstre. Se på høyre kuben først. Hvis alle prikkene er fylt (selv en liten bit), så ser over til venstre kuben. Når prikkene i riktig kuben er fylt ut, er det ingen tvil om at personen har en feber.

Hint

  • Ikke bekymre deg om bobler som ikke er fullt fargede. Hvis det gikk til den neste fasen, er varmen beveger seg raskere enn den kjemiske. Les kuben på samme måte som en graf.
  • Ikke spis eller svelge den kjemiske på stripe.