Digidexo.com

To hovedformer for urinveisinfeksjoner

To hovedformer for urinveisinfeksjoner


Urinveisinfeksjoner er blant de mest vanlige av alle infeksjoner som påvirker menneskekroppen. Faktisk er det to hovedformer for urinveisinfeksjoner som står for om lag åtte millioner kroner av de diagnostiserte tilfeller som er rapportert i USA hvert år. Ifølge University of Pittsburgh Medical Center, de fleste urinveisinfeksjoner rammer kvinner og nesten 50 prosent av alle kvinner vil ha en urinveisinfeksjon på et tidspunkt i livet sitt.

Hva er en urinveisinfeksjon?

Menneskekroppen benytter urinveissystem for å filtrere og fjerne flytende avfallsmaterialer. The University of Pittsburgh forklarer at den skjøre system bestående av blæren, nyrene, urinrøret og urinledere kan bli forstyrret ved tilstedeværelsen av bakterier. Bakteriene som forårsaker infeksjoner som vanligvis kommer inn i urinveiene gjennom samleie, nyrestein og venter for lenge med å tømme blæren når den er full.

Upper Tract

De øvre urinveisinfeksjoner er forbundet med nyrene og urinlederne og resulterer vanligvis i en tilstand som er referert til som pyelonefritt. Pyelonefritt er et annet begrep som brukes til å beskrive en "nyre infeksjon." Ifølge Aetna, er nyre infeksjoner ofte forårsaket av bakterier som har kommet inn i nyrene gjennom blodet eller reist opp i nyrene fra blæren.

Nedre Tract

Lavere veisurinveisinfeksjoner er infeksjoner i blæren (cystitt), eller infeksjoner i urinrøret (uretritt). Ifølge Mayo Clinic, er blære infeksjoner forårsaket av bakterier som forårsaker blæren til å bli betent. Infeksjoner i urinrøret er forårsaket av bakterier som har reist fra mage-tarmkanalen og anus, og opp inn i urinrøret.

Symptomer

Ifølge New York Times Guide Helse, symptomene forbundet med en blære infeksjon inkluderer ofte en trang til å urinere og en smertefull brennende følelse som følger med vannlating. Sterke lukter urin, urin som er overskyet i utseende og lett feber kan også være tegn på en blære infeksjon. Infeksjoner som har spredt seg til andre deler av urinveiene kan gi symptomer på utmattelse, frysninger, høy feber, forvirring, magesmerter, kvalme og oppkast.

Behandlinger

Urinveisinfeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika medisiner. The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) forklarer at den type antibiotika valgt for behandling er avhengig av hva slags bakterier som har forårsaket infeksjonen. Denne bestemmelsen er vanligvis bestemt av en urinalysis. Milde urinveisinfeksjoner ofte løse i løpet av to dager med å ta antibiotika, men mer alvorlige tilfeller kan kreve intravenøs behandling gis i et sykehus.