Digidexo.com

Hvordan å telle kalorier per dag

Hvordan å telle kalorier per dag


Vekttap kan være en av de vanskeligste målene å oppnå. Det innebærer ofte nøye planlegging, hardt arbeid og konstant årvåkenhet. Opprettholde et sunt kosthold er en viktig del av vekttap, og det er vanlig for folk å ikke forstå hvor mye mat de faktisk spiser på en dag. Telle kalorier kan hjelpe deg å holde matforbruk under kontroll og i sin tur hjelpe deg å miste vekt.

Hvordan å telle kalorier per dag

•  Bestem hvilke verktøy du ønsker å bruke til å holde styr på kalorier. En bærbar PC er en god bærbar løsning, siden du kan bære den til jobb eller skole og umiddelbart ta opp maten du spiser mens du bruker et regneark kan sikre at kaloriene blir lagt riktig. Bruk en av disse alternativene, eller begge i kombinasjon avhengig av hva du tror vil fungere best for din situasjon.

Beregn hvor mange kalorier du trenger å konsumere på en dag for å opprettholde vekten eller gå ned i vekt. Dette kan gjøres manuelt med en komplisert formel eller mer nøyaktig ved hjelp av en online kalori kalkulator.

Les mat etiketter og måle matvarer for å finne ut hvor mange porsjoner du er forbruker. Se i din kalori teller database eller bok for kalori teller i matvarer uten etikett.

Mål dine deler forsiktig ut med en skala, måle kopper og grunnleggende beregninger for råvarer. Når du først begynner å telle kalorier, spise normalt for en uke og deretter sammenligne den totale til antall kalorier du bør være forbruker daglig. Dette vil tillate deg å finne ut hvor mange kalorier for å legge til eller fjerne fra kostholdet ditt.

Skriv ned alt du har hatt å spise eller drikke hver dag og legge opp antall kalorier du har forbrukt.