Digidexo.com

Micardis Medicine Informasjon

Micardis er merkenavn for generisk legemiddel telmisartan. Micardis tilhører en gruppe av medisiner kalt angiotensin II-reseptorblokkere (ARB), som brukes for behandling av hypertensjon (høyt blodtrykk). Leger kan foreskrive Micardis sammen med en kombinasjon av andre hypertensjon medisiner (for eksempel diuretika og betablokkere). Angiotensin II-reseptorblokkere som Micardis er ikke en kur for hypertensjon. De bare å styre høyt blodtrykk. Det tar vanligvis rundt to uker for Micardis å ha en effekt på blodtrykket, men det kan ta så lenge som fire uker for best resultat.

Funksjon

Kroppen produserer et stoff som heter angiotensin II, som fører til at blodårene til å trekke. Dette hindrer blodet fra å strømme fritt gjennom blodårene til hjertet. Angiotensin II har også forårsaker frigjøring av et hormon, som øker nivåer av salt (natrium) og væsker i blodet. Alle disse faktorene lette høyt blodtrykk. ARB som Micardis beskytte blodkar mot virkningene av angiotensin II, og dermed bidra til å redusere blodtrykket.

Dosering

Ifølge Drugs.com, den anbefalte gjennomsnittlig daglig dose av Micardis for voksne er 40 mg. Du bør konsultere legen din før du gjør noen endringer i dosen din. Du bør prøve å ta hver dose på samme tid hver dag slik at kroppen får en konstant tilførsel av Micardis. I tilfelle av en glemt dose, bør du ta den så snart du husker mindre det er tid for neste dose, i så fall bør du ikke ta en dobbelt dose.

Bivirkninger

Som de fleste blodtrykk narkotika, har Micardis også noen bivirkninger. Noen milde bivirkninger, som sår hals, tett nese, diaré, hodepine, tretthet og økt svette, kan forsvinne når kroppen blir vant til stoffet. Du bør kontakte legen din dersom du opplever noen av de følgende alvorlige bivirkninger: svimmelhet eller besvimelse, brystsmerter, smerter ved vannlating, tungpustethet og hovne hender eller føtter.

Forholdsregler

Du bør unngå alkohol mens du tar Micardis, fordi det kan redusere blodtrykket og øke noen Micardis bivirkninger. Du bør også unngå å ta kalium og salttilskudd, uten tillatelse fra legen din. Før du begynner å ta Micardis, finne ut om du er allergisk overfor telmisartan. Hvis du lider av dehydrering eller sykdommer i nyre eller lever, bør du konsultere legen din om riktig dosering av Micardis.

Gravide kvinner

Gravide kvinner bør rådføre seg med lege før du tar Micardis. Det kan være svært skadelig for fosteret (og kan også føre til døden) hvis tatt etter de første tre månedene av svangerskapet. Legene vet ikke med sikkerhet om Micardis kan overføres gjennom morsmelk, men de anbefaler likevel at ammende mødre unngår å ta Micardis.