Digidexo.com

Hjem rettsmidler for fotvorter

Vorter kan dukke opp på flere områder på kroppen, inkludert føttene. Disse fotvorter kalles plantar vorter og kan vokse hvor som helst, selv om Mayo Clinic sier at de som oftest vises på trykkpunkter som dine hæler eller ballene dine føtter. De forårsaker ikke noen komplikasjoner, men de kan skade når du går. Hvis du har vonde fotvorter, har du flere hjem rette alternativer som spenner fra frysing eller medisiner til vanlig duct tape.

Frysing

Flere selskaper, som for eksempel Dr. Scholl og Compound W, gjør hjemme rettsmidler som dreper fotvorter ved å fryse dem. De kan kjøpes over disk og kan bli kvitt vortene i bare én behandling, selv om flere behandlinger kan være nødvendig. Selv om de er effektive for mange mennesker, advarer Mayo Clinic at de ikke fungerer like godt som et iskaldt prosedyren utføres i et legekontor. Dette er fordi de ikke når så lavt over en temperatur som de produkter som brukes av en lege.

Salisylsyre

Salisylsyre er en vanlig over-the-counter hjem rette for fotvorter. Den er tilgjengelig fra Dr. Scholls, Compound W, Curad og andre produsenter. Syren kommer impregnert i pads eller strimler som er lett å påføre til foten. De holder seg på plass til du er klar til å bruke en ny en; Dette gjøres vanligvis daglig. The Mayo Clinic anbefaler å fjerne død vorte vev med en pimpstein eller Emery bord før du påfører et nytt pad eller stripe. Mens syren er effektiv, kan det ta mange uker for fullstendig å oppløse plantar vorter. Konsultere legen din før du prøver dette, eller andre behandlinger, for å finne ut hvilken er den beste ruten for deg.

Duct Tape

The Mayo Clinic sier at duct tape har blitt bevist av forskning som en effektiv hjem rette for fotvorter. Det tar omtrent to uker for å arbeide, noe som kan sammenlignes med lengden av behandling er nødvendig med salisylsyre. Et nytt stykke duct tape påføres hver seks dager, og død hud og vev er fjernet med en pimpstein eller Emery bord før hver ny søknad. Foten bør være gjennomvåt før innlevering ned vorten.

Castor Oil

Dr. Thomas Goodman, Jr., ved University of Tennessee Center for Health Sciences, sier at lakserolje kan brukes med tape som et hjem rette for fotvorter. Han anbefaler å bruke førstehjelp tape som kan plasseres tett over vorten etter en dråpe lakserolje har blitt påført. Han anbefaler å gjenta prosessen hver dag frem til vorten er borte. Jane Bothwell, en urte konsultasjon, anbefaler å blande lakserolje med natron. Hun sier å bruke dette som et lim en gang eller to ganger om dagen og dekke den med en sokk i stedet for tape.