Digidexo.com

Medisinsk uløselige Beslag

Medisinsk uløselige Beslag


Et anfall inntreffer når hjernen mottar en bølge av elektrisk kraft som påvirker en persons bevegelser og følelser for en kort tidsperiode. Det finnes mange forskjellige typer av beslag, og de er symptomer på forstyrrelser som påvirker hjerne. En type anfall er en medisinsk problematiske anfall. Dette betyr at det ikke er noen kjent årsak til det, og det er heller ingen medisiner for å hindre den.

Identifikasjon

En medisinsk intraktabel anfall er en som medisiner ikke kan kontrollere. Det er også kalt "ukontrollert" eller "ildfast". Selv om det er debatt om ordet "ukontrollert", Epilepsy.com antyder at om lag 1/3 av epilepsi tilfeller er problematiske. Beslagene måtte være alvorlige og ofte nok til å forstyrre en persons livskvalitet og ikke svarer til medisiner for å bli vurdert vanskelige, men det er ingen felles standard for frekvens.

Årsaker

Det er tre grunner til at et anfall kan være problematiske: enten diagnosen er feil, er behandlingen galt eller beslagene bare ikke reagerer på noen form for behandling. En rekke forhold speile epileptiske anfall, men er egentlig ikke anfall. De omfatter besvimelser, mini-slag, søvnforstyrrelser, bevegelsesforstyrrelser og panikkanfall. Når diagnosen er feil, vil anfallene åpenbart ikke svare på medisiner. Feil medisin eller dose kan også produsere ingen lindring for beslag, noe som gjør dem synes problematiske. Sanne låste beslag kan være for sterk til å styre med medisin. Dessuten kan noen medisiner har bivirkninger som hindrer en person fra å ta den.

Behandling

Når en person har uløselige anfall og medisinering vil ikke fungere, det finnes andre tilnærminger til behandling av anfallene. En lege kan utføre kirurgi hvis tilstanden oppstår i hjernen, og det ligger i et område som trygt kan fjernes. Stimulering av nervus vagus (fra halsen til brystet til magen) kan redusere hyppigheten av anfall, men vanligvis ikke helt eliminere dem. En ketogene diett, som er høy i fett og protein, og meget lavt innhold av karbohydrater, endrer hjernens kjemi og kan også redusere anfall.

Prognose

Det er mulig for en person med uløselige beslag til slutt bli kvitt dem, gjør dem ikke problematiske. Selv om spesifikke medisiner ikke kan arbeide for å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av anfall, kan de alternative behandlinger vise seg effektive i å hjelpe kontrollere dem.

Statistikk

Ifølge Epilepsy.com, selv uten medisiner og endringer i livsstil, "fem prosent av personer (1 av 20) med refraktær epilepsi bli bedre hvert år." Derfor er det viktig å ikke miste håpet når i kommer til medisinsk låste beslag, fordi det er alltid en sjanse for dem å bli bedre på egenhånd.