Digidexo.com

Brystsykdommer

Brystene kan utvikle ulike lidelser. Selv om det er brystsykdommer som kan være kreft, ifølge American Medical Association (AMA), det store flertallet av lidelser, endringer eller klumper i brystet er ikke kreft. Dette betyr at noncancerous endringer eller klumper i brystene er godartet eller ikke livstruende. Med noen brystsykdommer, kan kvinner lider av symptomer, men det avhenger av uorden. Likevel, hvis du finner noe unormalt i brystet ditt, bør du kontakte legen din.

Svulster

En bryst svulst kan være forstadier eller kreft. Men når en svulst er kreft, vil det ligne et hvitt område med eller uten utstrålende armene på en mammogram selv før en kvinne kan føle det i brystet. En kvinne med en svulst kan lide ømhet, utflod fra brystvorten, en dimpled utseende i huden over svulsten, hevelse eller innrykk av brystvorten. Det kan imidlertid være noen symptomer i det hele tatt. Legen din vil utføre et bryst biopsi for å avgjøre om svulsten er kreft eller noncancerous.

Cyster

Når en cyste oppstår i brystene, fører det til en væskefylt sekk innenfor brystene. Cyster kan forårsake smerte, men de er ikke skadelig. Det er ikke kjent hvorfor bryst cyster oppstår. De kan forsvinne like raskt som de dukker opp. Men legene kan behandle bryst cyster. For eksempel, kan legene bruke en nål for å drenere væske. Ifølge American Cancer Society, cyster oppstår vanligvis hos kvinner som er 50 år eller eldre.

Abscess

En byll i brystene kan skyldes en infeksjon. Med et bryst abscess, samler pus i brystene. Kvinner kan lider av betennelse og ømhet i brystene. Leger foreskrive en av to kurs av behandling. Leger kan drenere puss fra brystene eller forskrive antibiotika for å behandle infeksjonen.

Fibrocystic bryst sykdom

Selv fibrocystisk brystsykdom kalles en sykdom, er det ikke. I stedet er det en tilstand som involverer en økning i fiber og kjertelvevet i brystet. Tilstanden er vanlig hos kvinner og kan dukke opp i begge brystene. Denne økningen fører til små, noncancerous klumper, ømhet og knuteaktig cyster. Selv om det ikke er noen spesifikk behandling for denne tilstanden, kan cyster bli behandlet ved å trekke væsken ut av cysten med en nål. Disse fibrocystic endringene vanligvis skje med kvinner som er mellom 30 og 40 år gammel, ifølge American Cancer Society.

Fibroadenomas

Ifølge American Cancer Society, kan fibroadenomas forekomme hos kvinner som er 30 til 40 år gamle, og hos kvinner som bruker p-piller før de er 20 år gammel, som er mer utsatt for fibroadenomas. Med denne lidelsen, godartede utvekster vises i brystvevet. Fibroadenomas vanligvis ikke forårsaker smerte. I stedet vil de vekster føles som solide klumper som ikke er knyttet til noen del av brystet. Legene kan fjerne fibroadenomas, eller vekst, kirurgisk. Kvinner vil motta lokalbedøvelse for operasjonen.