Digidexo.com

Hvordan du kan forbedre din evne til å gjenkjenne et ansikt

Hvordan du kan forbedre din evne til å gjenkjenne et ansikt


Av og til glemmer et ansikt er normalt. Ifølge en studie utført av forskere ved Harvard og Dartmouth Universities, evnen til å gjenkjenne ansikter forbedrer opp i de tidlige 30-årene, etter som det sakte avtar, muligens på grunn av endringer i hjernen. Ganske enkelt, kan manglende evne til å gjenkjenne ansikter påvirke sosiale og arbeids liv til det verre. Heldigvis er det noen grep du kan ta for å forbedre din tilbakekalling av ansikter.

Hvordan du kan forbedre din evne til å gjenkjenne et ansikt

holdes en persons ansikt og vedlikeholde et sterkt ønske om å anerkjenne hans eller hennes ansiktstrekk. Å ha en sterk tankesett som du vil kjenne igjen denne personens ansikt og navn er viktig. Skann personens ansikt og målrettet fange den i tankene dine. Se etter ansikts egenskaper som er spesielt minneverdig eller skiller seg ut på noen måte.

Lær personens navn og gjenta det i samtalen. Kontroller at du har riktig hørt personens navn; be dem om å stave det om nødvendig. Konsentrer deg om å bygge inn navnet i tankene dine og deretter bruke det minst to til tre ganger når du snakker til den personen ansikt til ansikt.

•  Gå gjennom navn i tankene dine og villig knytte navn og ansikt som du gjør det. Det kan hjelpe hvis du kan knytte aspekter ved miljøet som du er i også. Minner om hva personen hadde på seg, for eksempel, kan hjelpe deg lettere visualisere ham eller henne senere.

omtale navnet innen 24 timer for å implantere den fast i minnet ditt. Fortelle hva personen så ut ved å mane frem et klart bilde av hans eller hennes ansikt i tankene dine. Husker navnet på personen mens de gjør det.

Hint

  • Prosopagnosia, en lidelse preget hovedsakelig av manglende evne til å gjenkjenne ansikter, rammer ca 2% av befolkningen.