Digidexo.com

Grunner til å se en revmatolog

Grunner til å se en revmatolog


En revmatolog er indre (spesialist i indremedisin) eller en barnelege som mottar ytterligere opplæring i diagnostisering og behandling av leddgikt og andre muskel sykdommer. (Se referanse 1) Siden de fleste symptomer på revmatologiske lidelser relatert til immunologi, disse forstyrrelser er kjent som autoimmune sykdommer. (Se referanse 2). En nevrolog kan behandle hundrevis av sykdommer som spenner fra leddgikt til ryggsmerter.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt involverer kronisk og smertefull hevelse i slimhinnen i leddene, som til slutt fører til bein erosjon og felles misdannelse. The Mayo Clinic hjemmeside viser også revmatoid knuter under huden på armer, ømme ledd, feber og tretthet som symptomer på revmatoid artritt. Sykdommen påvirker typisk de små leddene i hender og føtter på begge sider av kroppen. (Se referanse 3) Pasienter kan oppleve vekslende perioder med alvorlig ubehag og remisjon.

Artrose

Artrose er den vanligste formen for leddgikt. Det kan ramme alle ledd i kroppen, men forekommer hyppigst i nakken, hånd, hofter, korsrygg og knær. (Se referanse 4). Dette er en degenerativ sykdom som ikke kan helbredes. Symptomer omfatter smerter, hevelse, ømhet i ledd og en følelse av stivhet i leddene etter lange perioder uten aktivitet, eller når oppvåkning. Som sykdommen utvikler seg, ledd mister fleksibilitet.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som forårsaker smerter i muskler, sener og leddbånd over hele kroppen. Pasienter kan føle seg utmattet hele tiden og utvikle punkter på kroppen der selv lett trykk vondt. Selv om fysiske eller emosjonelle traumer er ofte skylden for tilstanden, kan fibromyalgi ofte utløses uten noen åpenbar grunn. The Mayo Clinic, knytter du også depresjon, slitasjegikt, hodepine, irritabel tarm-syndrom og restless legs syndrom med fibromyalgi.

Andre grunner

The Hospital for Special Surgery ligger i New York by lister opp andre sykdommer en revmatolog kan behandle: gikt, myositt, senebetennelse, lupus, sklerodermi, osteoporose og vaskulitt. (Se referanse 5)

Tid

Sporadiske smerter i leddene som går unna med enkle medisiner kan ikke være en årsak til bekymring. Imidlertid kan symptomene på visse revmatologiske sykdommer ikke bli oppdaget i tidlige stadier. (Se referanse 5) Se en revmatolog for uutholdelig eller tilbakevendende smerter i ledd eller noen annen del av muskel-skjelettsystemet.