Digidexo.com

Hva er kronisk depresjon?

Kronisk depresjon er en potensielt alvorlig psykisk helsetilstand som kan variere fra mild til alvorlig. Mennesker som lever med depresjon erfaring et bredt spekter av symptomer; og ofte, er symptomer ødeleggende og påvirke en persons normal rutine. Alle avtaler med depresjon fra tid til annen. Men millioner av mennesker lever med kronisk depresjon, hvor symptomene vedvarer i flere uker, måneder eller år. Men heldigvis er det hjelp tilgjengelig, og det finnes måter å behandle depresjon og balansere stemninger.

Symptomer

Kronisk depresjon innebærer mer enn "følelsen blå." Og i motsetning til det mange tror, ​​mennesker som lever med kronisk depresjon kan ikke bare "snap out of it." Kronisk depresjon er en reell sykdom, og folk som lider av tilstanden kan oppleve ekstrem tristhet, følelse av håpløshet, rastløshet, gråtetokter, irritabilitet og tretthet. Videre kan kronisk depresjon føre en person til å miste interessen for sex og andre lystbetonte aktiviteter. I alvorlige tilfeller kan selvmordstanker forekomme.

Risikofaktorer

Visse livshendelser øke en persons risiko for å utvikle kronisk depresjon. Disse inkluderer å ha en familiehistorie med depresjon eller psykiske lidelser. Å ha en angstlidelse eller håndtere en traumatisk / stressende situasjon kan også utløse kronisk depresjon. Og ofte utvikler depresjon etter å ha blitt diagnostisert med en sykdom eller etter å ha en baby.

Medisiner

Flere medisiner er tilgjengelige for å behandle symptomer på kronisk depresjon. Basert på typen av depresjon og alvorlighetsgraden av tilstanden, kan leger fore anti-angst, antidepressiv eller antipsykotiske medisiner. Anti-angst medisiner redusere nervøsitet og angst, som kan utløse kronisk depresjon; og anti-psykotiske medisiner er foreskrevet for å behandle alvorlige tilfeller som alvorlig bipolar lidelse eller postpartum psykose. Antidepressiva som selektive serotonin reopptakshemmere, trisykliske og MAO-hemmere lindre depresjoner ved å stabilisere kjemiske ubalanser i hjernen.

Hjem Rettsmidler

Kronisk depresjon generelt krever langvarig behandling. Og mens medisiner er svært effektive, noen mennesker velger å behandle tilstanden naturlig. Det er naturlige måter å lette kronisk depresjon. Stress management teknikker (pusteøvelser, massasje, hobbyer) kan redusere angst og lindre depresjon episoder. I tillegg kan etablere en øvelse rutine øker dopamin og serotonin og forbedre en persons humør og utsikter. Positiv tenkning kan også lette kronisk depresjon, og snakker med en terapeut kan hjelpe en person finne situasjoner eller hendelser som bringer på depresjon.

Forebygging / løsning

Det er ingen garantert metode for å hindre kronisk depresjon. Men erkjenner varselskilt og identifisere depresjon triggere kan avverge en episode. Videre begrense eller eliminere forbruket av alkohol og koffein kan forebygge depresjon. Og opprettholde en sterk støtte system (familie, venner og støttegrupper) kan hjelpe deg å overvinne depresjon og hindre en fremtidig tilbakefall.