Digidexo.com

Fibroid kirurgi alternativer

Fibroids er ikke-kreftsvulster som dannes i slimhinnen i livmoren. Små ikke forårsake noen symptomer, men hvis de vokser større, kan de forårsake symptomer som smerter, tyngre og lengre perioder, og hyppig vannlating. Kirurgiske alternativer er tilgjengelige, men kvinner kan også være lurt å vurdere mindre invasive alternativer.

Diskuter alternativer

Diskutere behandlingstilbud med en lege. Hvis en kvinnes fibroids ikke forårsaker noen symptomer, er vaktsom venter vanligvis anbefales, og kirurgi eller annen behandling er ikke nødvendig. Hvis de forårsaker komplikasjoner, vil en kvinnes lege vurdere ulike faktorer som for eksempel alder og alvorlighetsgraden av symptomene for å finne det beste løpet av handlingen. Foruten kirurgisk fjerning, medisiner og ikke-kirurgiske prosedyrer er også tilgjengelig. Som enhver operasjon, kan fjerne fibroids presentere risiko og kirurgiske prosedyrer er vanligvis brukt som en siste utvei eller når tilstanden er alvorlig. Avhengig av omstendighetene, kirurgi kan eller ikke kan være det beste valget.

Kirurgiske alternativer

Det er mange ting en kvinne må vurdere om hun bestemmer seg for å ha kirurgi for å fjerne henne fibroids. Den eneste måten å fullstendig bli kvitt fibroider er ved å ha en hysterektomi, som innebærer å fjerne hele livmoren. Det ender noen sjanse for å bli gravid barn. Hvis eggstokkene fjernes så vel, vil kvinnen begynne menopause uavhengig av hennes alder. Hun må også bestemme seg for om hun vil ta hormon erstatning terapi. Hvis hun er en eldre kvinne som ikke lenger er i fruktbar alder og / eller nærmer seg overgangsalderen uansett, kan dette være et godt alternativ. Hvis hun er yngre og fortsatt ønsker å få barn, kan dette ikke være en ønskelig valg.

En myomektomi innebærer kirurgisk fjerning av fibroids. Livmoren er igjen intakt. Dette er et godt alternativ for kvinner som ønsker å få barn. Denne prosedyren, men kan ikke garantere fibroids vil ikke komme tilbake. Den type myomektomi en kvinne har vil avhenge av størrelsen, antallet og plasseringen av fibroider. En abdominal myomectomy er nødvendig hvis fibroids er mange, store eller dyp; kirurgen vil gjøre et snitt i buken. En laparoskopisk myomectomy er best hvis en kvinnes fibroids er små og få. Kirurgen vil sette inn små instrumenter inn i et snitt i buken og fjerne dem ved hjelp av et lite kamera som en veiledning. En hysteroskopisk myomektomi fjerner fibroids som er inne i livmoren. En hysteroscope er satt inn i vagina, og går gjennom livmorhalsen inn i uterus, hvor den fjerner fibroider. For optimal suksess, velge en lege som har erfaring med å utføre denne type myomektomi.