Digidexo.com

kvalme og diare ved pms

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré


Det er ikke noe morsomt om kvalme og diaré, spesielt opplevde samtidig. Forurenset mat eller vann er den skyldige, med et magevirus som ofte resulterer. For å lette magen ubehag og forhindre ytterligere fordøyelseskanalen irritasjon, er det viktig å administrere dine symptomer. Diaré, samt oppkast, kan føre til alvorlig dehydrering, så hvis din kvalme forårsaker du å kaste opp, er det enda viktigere å hvile og overvåke hydration nivå. Dette er spesielt viktig i små barn, siden de er mer utsatt for dehydrering enn voksne.

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré

•  Legg deg ned med hodet støttet på en pute for å lette kvalme symptomer. Hvis du er bekymret for oppkast, plasser en bøtte på gulvet i nærheten hodet. En plast søppelpose i bøtta vil gjøre opprydding prosessen betydelig enklere.

tygge på små is chips sakte for å holde seg hydrert. Hvis du tåler dem godt, prøv nipper til klart vann, buljong, ikke-kullsyre ingefærøl eller ikke-koffeinholdige urtete. Selv om du føler overdrevent tørst, er det viktig å ikke drikke for fort. Overbelastning en følsom mage kan intensivere kvalme og forårsake oppkast.

Spis bananer, hvit ris, applesauce, stk saltet kjeks eller toast med gelé. Både bananer og hvit ris vil hjelpe binde avføringen og stoppe diaré. Sørg for å spise en liten mengde mat på en gang og veldig sakte, så du ikke vet hvordan inntaket vil påvirke deg. Hvis fast føde øke kvalme, gjør du kaster opp eller forsterke din diaré, deretter tilbake til is chips og klare væsker for de neste 12 til 18 timer.

Begynn å legge mer mat når du kan håndtere vanlig, mild mat som de som er nevnt ovenfor. Matvarer som havregryn, eggehviter og magert kylling eller biff kan legges ved, men du bør holde ut på meieriprodukter i to til tre dager etter at symptomene har gitt seg.

Kontakt lege hvis kvalme og diaré har ikke stoppet etter to eller tre dager.

Hint

  • Anti-diaré medisiner og andre over-the-counter mageende medikamenter kan være gunstig i å eliminere symptomene på diaré og kvalme. Hvis du velger å ta medisiner, sørg for å lese nøye doseringsanvisningen.
  • Overvåke deg for tegn på dehydrering. Disse inkluderer tørr munn, mørk urin og hud som ikke klarer å springe tilbake når klem. Dehydrering kan være ekstremt farlig og en lege bør konsulteres dersom du opplever alvorlige symptomer.

Hva er årsakene til kronisk Kvalme & diaré?

Hva er årsakene til kronisk Kvalme & diaré?


Kronisk kvalme og diaré kan være symptomer på alvorlige fordøyelsessykdommer. Rådfør deg med en lege om pågående diaré og kvalme. Medisinske tester kan utføres for å bestemme om en underliggende sykdom er til stede.

Identifikasjon

Ifølge Mayo Clinic, er kronisk diaré defineres som diaré som varer mer enn fire uker. Diaré er ofte ledsaget av kvalme, oppblåsthet, magekramper og magesmerter.

Funksjon

Normalt fordøyd maten passerer gjennom tarmen der de fleste væsker er absorbert. Diaré oppstår når enten avfallet passerer for raskt, eller når tykktarmen er i stand til å absorbere fluider på grunn av betennelse grunnet sykdommen.

Årsaker

Kronisk diaré kan oppstå som et resultat av laktoseintoleranse, irritabel tarmsyndrom, inflammatorisk tarmsykdom, cøliaki, Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Kronisk diaré noen ganger oppstår etter galleblæreoperasjon eller andre abdominale operasjoner.

Forebygging / løsning

Hvis du opplever kronisk diaré, er det viktig å drikke mye væske for å unngå dehydrering. Å drikke en elektrolytt drikke for eksempel en sportsdrikk som anbefalt. Prøv å eliminere melkeprodukter for å avgjøre om diaré er relatert til laktoseintoleranse.

Advarsel

Kronisk diaré kan føre til dehydrering, som kan være livstruende. En lege bør konsulteres dersom dehydrering er mistenkt eller hvis du ser blod i avføringen.

Hva er årsakene til Sudden Kvalme & Diaré?

Kvalme og diaré ofte følger hverandre. Frekvensen varierer avhengig av den enkelte, og vanligvis disse symptomene er ikke alvorlig. Imidlertid kan kvalme og diaré signalisere en mer alvorlig tilstand, og en legens råd må innhentes.

Virusinfeksjoner

Et virus kan være ansvarlig for disse symptomene. Alvorlighetsgrad kan variere fra mindre til svært alvorlig.

Matforgiftet

Bakterier i mat som har gått ut på dato eller som ikke har vært godt forberedt kan ofte føre til at magen til å reagere med diaré og noen ganger oppkast.

Medisiner bivirkninger

Noen medisiner kan irritere magen. Disse bivirkningene skal føres opp på medisinbeholderen, og symptomer bør ikke være alvorlig.

Tarm Disorder

Noen ganger kan en medisinsk lidelse i tarmer kan føre til diaré. Hvis du tror du kan være lider av en lidelse i tarmen, snakke med en lege om hva som kan gjøres.

Reiser

Drikker vann fra andre geografiske områder kan forårsake plutselig diaré. Dette er fordi bakterier i vannet kan være ukjente for deg.

Hva er årsakene til Kvalme & Diaré?

Kvalme og diaré er vanlige fordøyelsessystemet klager. Hver kan forverres av mange årsaker. Kvalme og diaré kan oppleves separat eller samtidig.

Definisjoner

Kvalme er følelsen av at du kommer til å kaste opp, selv om du kanskje ikke. Diaré er når tarmen flytte hva du spiser gjennom for fort og ikke absorbere væske fra avfall.

Ytre årsaker til kvalme

En vanlig ytre årsak til kvalme, eller en som stammer fra utsiden av kroppen, er sykdom fra virus. Kvalme og oppkast er en del av immunsystemets reaksjon på fremmede inntrengere i kroppen. Forgiftning kan forårsake kvalme. Også disequilibrium mens i bevegelse (bil, båt eller fly syke) kan føre til kvalme.

Kroppen endringer forårsaker kvalme

Kvalme er også forårsaket når den hormonelle balansen i kroppen er ikke på sitt vanlige nivå som under svangerskapet. Langsiktige dehydrering og kropps endringer gjort av visse medisiner kan forårsake kvalme.

Ytre årsaker til diaré

Inntar dårlig forberedt eller feil konservert mat er én årsak til diaré. Tilstanden kan også være forårsaket av invasjoner av fordøyelseskanalen av parasitter eller bakterier. Virus ofte forårsake diaré som kroppen forsøker å fordrive fremmede organismer.

Psykosomatiske årsaker til kvalme og diaré

Både kvalme og diaré kan være forårsaket av angst, stress og depresjon.

Hva er årsakene og symptomer på kronisk diaré?

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en tilstand der musklene i fordøyelseskanalen er svært følsomme. Dette kan føre til at du har bivirkninger av forbruker visse matvarer og drikkevarer. Noen av symptomene på IBS er gass, oppblåsthet, magesmerter og vekslende utbrudd av kronisk diaré og forstoppelse.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er en tilstand der magen mangler enzymet laktase, som er ansvarlig for å bryte ned laktose. Laktose finnes i meieriprodukter som melk, ost og yoghurt. Når disse matvarene er spist, kan kroppen oppleve kramper, gass, oppblåsthet, kvalme og diaré.

Cøliaki

Cøliaki er en tilstand der du ikke kan bryte ned protein delen av hvete som kalles gluten. Når du spiser bygg, rug, hvete eller havre, får tarmen skadet, og du ikke er i stand til å behandle næringsstoffer riktig. Dette kan føre til kroniske anfall av magesmerter, oppblåsthet og diaré.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom er en tilstand som ligner på IBS ved at den angriper tarmen. Det får dem til å bli betent og hoven. Dette kan så føre til smerter, magekramper, diaré og selv blødning. Det er to andre typer av denne sykdommen kalt Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Ofte er årsaken til disse lidelsene er fra et immunsystemfeil eller en bakterie.

Hva er årsaken til Violent Diaré?

Diaré er definert som løse, flytende avføring som kan være hyppig. Selv om voldelig diaré er ikke nødvendigvis et tegn på noe alvorlig, kan kontinuerlig bouts føre til dehydrering og bør overvåkes nøye. Alvorlig diaré kan være en av de første symptomene på et virus som kalles "gastroenteritt." Den diaré oppstår når den gastrointestinale sporet blir betent, irriterer magesekken og tynntarmen (ofte forårsaket av en mat-f sykdom). Andre symptomer kan være magesmerter, kvalme og oppkast. Magen influensa (viral gastroenteritt) kan også være den vanligste årsaken til diaré, og kan overføres gjennom kontakt på offentlige steder som skoler, på arbeidsplassen eller i familier. Tilstanden bør imidlertid løse i løpet av noen dager.

IBS

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en tilstand som oftest påvirker kvinner. Når musklene kontrakt for mye mens du spiser det fører til symptomer som oppblåsthet, kramper og tarm endringer (enten løs avføring eller forstoppelse). Denne lidelsen, men upraktisk og ubehagelig, er ikke skadelig. Emosjonelt stress er tenkt å bringe på episoder av IBS. Kosthold og trening kan hjelpe.

Laktoseintoleranse

De som lider med laktoseintoleranse vil ha problemer med å fordøye melk og melkeprodukter på grunn av en mangel på enzymet laktase (laktase bryter ned sukkeret i melk.) Når sukker ikke kan absorberes, blir vannet trukket inn i tarmen og blir gjæret ved bakterier i tykktarmen, som resulterer i overdreven gass, oppblåsthet, kvalme og diaré. Unngå noen meieriprodukter kan være nyttig; Imidlertid kan de som ønsker å hengi finne lindring ved å ta medisiner før et måltid for å hjelpe til med fordøyelsen. Denne tilstanden er ikke alvorlig, som kosthold modifikasjoner kan lette symptomene og kalsiumtilskudd kan tas for næring.

Kolera

Cholera er en akutt sykdom som vanligvis er mild, men i noen tilfeller kan være alvorlige. Den vanligste årsaken til denne tilstanden er forbruket av forurenset mat eller vann som infiserer individet med en bakterie. Toksinet utgitt av bakteriene som forårsaker overskytende vann som skal utskilles med kloridioner i tarmen, forårsaker voldsom diaré. På grunn av den alvorlige natur av diaré, kan personer som ikke er behandlet blir kritisk dehydrert og dør i løpet av timer. De som er bosatt i USA er ganske sikker fra kolera med moderne kloakksystemer på plass og rent vann som er allment tilgjengelig, men forsiktighet bør tas når du reiser til visse land utenfor USA

Hva forårsaker diaré etter tarm kirurgi?

Infeksjoner

Etter tarm kirurgi, pasienter er mer utsatt for infeksjoner. Clostridium difficile er et vanlig problem under sykehusopphold, særlig for pasienter som har tarm operasjoner. Det er meget smittsom og kan spre seg meget raskt. Clostridium difficile er vanskelig å behandle og kan bli utstilt ved alvorlig diaré med vannaktig avføring tre eller flere ganger hver dag og magekramper. Det kan bli livstruende hvis det påvirker din kolon. Symptomer på dette punktet innebærer 10 til 15 vassen avføring hver dag sammen med feber, kvalme, blod i avføringen, dehydrering og mer smertefull kramper. Når infisert med "c.diff," du kan bli infisert på en enklere måte.

Narkotika

Visse legemidler som administreres etter operasjonen kan forårsake diaré ved å forårsake en ubalanse av bakterier i små og store tarmen. Mange antibiotika, spesielt, kan føre til alvorlige tilfeller av diaré. Symptomene vanligvis begynne et par dager etter at du begynner å ta medisinen og kan omfatte vannaktig avføring, feber, magekramper og dehydrering. Å spise et tørt diett og drikker kun klare væsker kan hjelpe. Hvis symptomene blir alvorlige, eller du ser blod i avføringen, bør du kontakte legen din så snart som mulig.

Kort tarm syndrom

Fjerning av store deler av tynntarmen, i en eller flere operasjoner, kan føre til kort tarm syndrom. Miste mer enn 100 cm av tynntarmen kan begrense området for væsker som skal absorberes av tarmer. Som et resultat, er gallesalter som stimulerer fett og vann sekreter innføres i kolon stedet for å bli behandlet i den lille tarm. Kort tarm syndrom kan også føre til dårlig opptak av næringsstoffer fordi tarmen ikke har tid til å fordøye dem skikkelig. Du kan trenge vitaminer og mineraler for å erstatte mangler i kroppen din. Det er også viktig å være godt hydrert å gjøre opp for tap av væske. Intravenøse væsker kan være nødvendig.

Advarsel

Hvis du har alvorlig diaré symptomer som varer i mer enn tre dager, eller hvis du ser blod i avføringen, bør du kontakte legen din umiddelbart for behandling. Sterke magesmerter kan også være et tegn på en alvorlig sykdom eller komplikasjoner fra operasjonen. Ikke vent med å søke medisinsk hjelp.

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine


Sulfasalazin, også markedsført som Azulfidine, er en anti-inflammatorisk narkotika primært foreskrevet for å behandle inflammatorisk tarmsykdom og revmatoid artritt, i henhold til American College of Rheumatology. Utviklet i de tidlige 1940-årene, er det en kombinasjon av 5-aminosalisylsyre (5-ASA), som er en anti-inflammatorisk, og antibiotikumet Sulfapyridine. Hvordan det fungerer fortsatt usikkert tross for sin lange historie. Det ironiske i sin bruk for å behandle fordøyelsessykdommer er at kvalme, oppkast og generell mageproblemer er vanlige bivirkninger i opptil en tredjedel av de som tar den.

Hvordan redusere Kvalme Fra Sulfasalazine

Overvinne Kvalme

•  Kommuniser med din lege. Fortell legen din om alle andre medisiner du tar; noen kombinasjoner kan forårsake eller forverre bivirkninger. Doser kan være nødvendig å justere hvis sulfasalazin er foreskrevet sammen med visse cyclosporines eller digoksin. Del alle andre kjente medisinske problemer med legen din, inkludert lever, nyre eller urinveisproblemer, som kan øke antallet og alvorlighetsgraden av bivirkninger. Ifølge US National Library of Medicine Daily Med hjemmeside, er sulfasalazin vurdert som graviditet kategori B, som betyr at det kan tas ved behov under svangerskapet; men alltid fortelle legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli gravid mens på denne medisinen.

Ta medisinen som foreskrevet. Sulfasalazin kommer i 500 mg tabletter. Den vanlige dosen er 3-4 gram daglig, eller opptil åtte piller, spredt jevnt utover dagen og tatt ikke mer enn åtte timer fra hverandre. Dersom dosen er fire gram daglig, for eksempel ta to piller hver på 6 am, middag, 18:00 og 22:00 The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler å ta hver dose med mat og åtte gram vann. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du kan, med mindre det er nesten tid for den andre dosen. Ikke doble doser. Ikke slutte å ta medisinen etter at du begynner å føle deg bedre, med mindre å gjøre det av legen din.

Bo godt hydrert. Drikk seks til åtte (åtte unse) glass vann eller annen drikke mens du tar sulfasalazin. Dette bidrar til å redusere mange av medisiner er bivirkninger.

svelge tabletter helhet. Ikke splitt, knuse eller tygge sulfasalazin. Dette kan skape mageproblemer.

Ta magesaftresistente tabletter. Sulfasalazin kan foreskrives i form av en mage-belagt tablett. Disse pillene har et belegg eller barriere som holder det intakt inntil den når tarmen; Dette reduserer magesyke og ubehag.

Bygg opp dosen din. Hvis kvalme, oppkast, diaré eller tap av appetitt vedvarer, sjekk med legen din om å starte med en lavere dose, vanligvis ikke mer enn to gram om dagen, og bygge opp til det anbefalte beløpet over en periode på flere dager. I noen tilfeller kan legen din henvise deg til å stoppe sulfasalazin helt for opptil sju dager og deretter begynne på nytt med redusert dose.

Hint

  • Baseline laboratoriearbeid, inkludert blodprøver og nyre vurderinger, bør gjennomføres når sulfasalazin er foreskrevet, og deretter med jevne mellomrom som anvist av legen så lenge du tar medisinen.
  • Sulfasalazin skal ikke forskrives for alle som har en urin eller intestinal blokkering, porfyri eller allergi overfor salisylater eller noen av de sulfa narkotika.
  • Sulfasalazin kan forårsake lav sædkvalitet og infertilitet hos menn. Sædkvalitet vil gå tilbake til normal når stoffet er stoppet.

Farene ved HCG injeksjoner for vekttap

Humant choriongonadotropin, eller HCG, et hormon som produseres i løpet av svangerskap, som finnes i blodet og utskilles gjennom urinen. HCG injeksjoner er foreskrevet for å behandle ufruktbarhet ved å forårsake eggløsning hos kvinner og økt sædkvalitet hos menn. Noen mennesker også bruke den til å hjelpe til med vekttap, selv om ingen forskning støtter teorien om at HCG injeksjoner er nyttig for dette formålet.

Misforståelse

Det amerikanske Food and Drug Administration har ikke godkjent HCG injeksjoner for vekttap. Selv om legene kan foreskrive medisiner for ikke-godkjent, eller off-label, bruk, krever FDA reklamemateriell og produktmerking for HCG å si at ingen betydelige bevis viser noen effekt av HCG for vekttap. Det er heller ingen betydelige bevis for at HCG injeksjoner kan omfordele fett eller at det reduserer sult.

Graviditet Betraktninger

Kvinner som kan bli gravide må være veldig forsiktig med å bruke HCG injeksjoner for vekttap. Hormonet kan øke sjansene for en multippel graviditet, noe som resulterer i tvillinger, trillinger eller enda mer. Flere svangerskap, særlig de med mer enn to babyer, kan være høy risiko for både mor og barn, og ofte føre til for tidlig fødsel og lav fødselsvekt. I tillegg kan HCG forårsake alvorlige fødselsskader. Kvinner som bruker HCG injeksjoner for å behandle ufruktbarhet må slutte å bruke hormonet så snart de blir gravide, og kvinner som bruker HCG for vekttap må også gjøre det.

Livstruende komplikasjon

HCG injeksjoner er assosiert med ovarialt hyperstimuleringssyndrom, en lidelse som kan være livstruende. Symptomer inkluderer alvorlig bekkenløsning, abdominal hevelse, kvalme, oppkast, diaré, hevelser i hender og ben, vektøkning, pustevansker og urinering mindre enn normalt. Disse symptomene oppstår mens du tar HCG injeksjoner bør betraktes som en medisinsk krise.

Sjeldne alvorlige effekter

Sjelden, kan HCG injeksjoner forårsake en blodpropp. Symptomer omfatter smerter, hevelse, varme, rødhet, og nummen eller kriblende følelse i en arm eller et ben. En person med en blodpropp også kan oppleve svimmelhet og forvirring og utvikle en alvorlig hodepine. En ekstra sjelden, men mulig bivirkning er en allergisk reaksjon på HCG. Tegn er et utslett eller elveblest, pustevansker, hals lukking, og ansiktsbehandling eller munnen hevelse.

Kontra

HCG injeksjoner kan være farlig hvis pasienten har en hormon-relatert kreft eller en annen tilstand som kan bli forverret av flere hormoner. Disse typer av kreftformer inkluderer prostata, bryst, ovarie, livmor, hypotalamus og hypofysen. Kvinner med en ovarialcyste og alle med en skjoldbruskkjertelen eller binyrene lidelse bør ikke bruke HCG injeksjoner.

Hjem Løsning for alvorlig diaré

Hjem Løsning for alvorlig diaré


Diaré regnes som alvorlig når du opplever vassen, løs avføring mer enn tre ganger om dagen. Det kan være ledsaget av magekramper, kvalme og oppblåsthet. Noen av de vanligste årsakene nclude matintoleranse, gastrointestinal virus eller parasitt infeksjon. Hjem rettsmidler kan lindre alvorlig diaré, som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet.

Modne bananer

Bananer er deilig og har mange ernæringsmessige fordeler. Spise modne bananer kan hjelpe herde avføring og erstatte tapte elektrolytter. Under anfall av alvorlig diaré, kalium, et essensielt næringsstoff, er som regel tapt i store mengder. Som et hjem rette, spise 02:58 godt modnet bananer hver dag. Fortsett til diaré avtar.

Eple

Epler er fullpakket med mange næringsstoffer og er en utmerket kilde til fiber, spesielt når det spises med huden. Pektin, et løselig fiber, hjelper firmaet opp vannaktig avføring. Vask og riv et eple, forlater skallet på. Før du spiser den, la eple i en skål eller bolle til den blir brun. Når eple er eksponert til luft, oppstår oksydasjon, noe som resulterer i brun farge. Men oksidering fører også de løselige fibrene i eplet å øke, noe som øker den helbredende prosessen med alvorlig diaré. Gjenta daglig inntil avføringen blir fast. For å øke hastigheten ytterligere helbredelsesprosessen og for å unngå dehydrering, drikk rikelig med elektrolytt-boosting drikker som Gatorade. Elektrolyttene vil erstatte essensielle væsker som gikk tapt under de hyppige avføringer.

Yoghurt

Meieriprodukter normalt ikke er anbefalt under alvorlig diaré. Imidlertid er yoghurt unntak. Når du kjøper yoghurt, velg et vanlig utvalg som inneholder levende kulturer av "Lactobacillus acidophilus." Disse vil balansere nivået av gode bakterier i tarmen, noe som reduserer diaré. Spis en kopp yoghurt daglig. Som dagene går, bør du opplever færre avføring, og avføringen bør bli mer fast.

Nutritional Supplements

Peppermynte kosttilskudd eller tørket peppermynte kan redusere effekten av diaré ved å roe magen. Ta en til to peppermynte kapsler 2-3 ganger daglig. Du kan også drikke en kopp peppermynte-te 3-4 ganger daglig. Ingefær er en annen hjemme bøte for alvorlig diaré, da den inneholder stoffer som hindrer magekramper under. Drikk 2-3 kopper ingefær te daglig, laget av tørket ingefær eller ingefær pulver.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du etter å ha prøvd disse hjem rettsmidler, ser du ingen forbedring i din tilstand, bør du oppsøke lege for å hindre ytterligere komplikasjoner. For å være på den sikre siden, hvis diaré varer i mer enn tre dager, gå til legen din.

Helserisikoen ved pH i vannet

Helserisikoen ved pH i vannet


Hvor mye pH i vannet virkelig påvirker menneskers helse er et kontroversielt tema. I kjemiske termer, måler pH basisiteten eller surhetsgraden i en vannløsning. Mange nettsteder har dukket opp med å selge enheter som skaper ionisert og alkalisk (basisk) vann og hevder at det forbedrer helsen. Mens noen studier har påvist disse fordelene, er det noen undersøkelser som viser litt vann helserisiko når pH er for basisk eller sur.

Korrosjon

Vann er vanligvis rundt en nøytral pH på 7 (sunne nivåer er mellom 6 og 8,5), men når det blir surere, kan det føre til korrosjon i en VVS-system. De blå-grønne flekker som er sett på vasker og badekar av eldre hus er forårsaket av vann surhet. Surt vann kan begynne å ruste disse rør, vasker og kar og metallioner kan lekke inn i vannforsyningen. Dette kan føre til risiko for giften fra disse metaller. Det finnes flere metoder for å nøytralisere en sur vanntilførsel, herunder ved hjelp av en nøytraliserende kjemikalie.

Hard Water

Hardt vann er ansett som noe vann som er over 8,5 pH. Det er svært få korrelasjoner mellom hardt vann og dårlig effekt av noe slag. Hardt vann har en tendens til å gjøre smaken av mat og drikkevarer forskjellige. For eksempel er ofte laget bitrere kaffe ved hjelp av hardt vann. Hardt vann har en tendens til å ha ioner av mineraler som kalsium og magnesium innenfor, og disse mineralene har blitt svakt koblet med hjerte- og karproblemer hos voksne. A 2004 studie ved University of Bordeaux viste at høyere konsentrasjoner av kalsium og magnesium i hardt vann kan føre til hjerte-problemer hos eldre.

Nøytralisering

En av de store helseproblemene som kan oppstå ved vann pH faktisk kommer når vannet blir nøytralisert. Nøytraliserende løsninger inneholder typisk enten natrium eller kalium. Når natrium tilsettes til en vanntilførsel vil det øke mengden av natrium i de vann drikker, som kan være kostbare for personer som har behov for å senke deres inntak av natrium. Kalium stoffene er en erstatning for natrium, men de kan føre til kvalme, muskelsvakhet, diaré og hjertestans da lagt i ekstrem overkant. Alle instruksjoner om nøytralisering stoffet pakker bør følges til punkt og prikke for å sikre disse problemene ikke oppstår.

Hva er farene ved Zantrex?

Zantrex, eller Zantrex-3 som det ofte kalles, er en over-the-counter vekttap supplement produsert av Zoller Laboratories. Ifølge Zoller Laboratories, hver 2-kapsel servering inneholder mer enn 300 mg koffein, slik at folk som er svært følsomme for koffein, og de som har høyt blodtrykk, diabetes eller hjertesykdommer bør ikke ta Zantrex. På grunn av det høye koffeininnholdet er det flere potensielt farlige bivirkninger forbundet med Zantrex. Som med alle diett supplement, er det alltid lurt å oppsøke lege før bruk.

Angst

Fordi koffein er et sentralstimulerende, vil mange mennesker opplever angst, irritabilitet, nervøsitet, skjelvinger og / eller rikelig svette ved inntak av store doser av stoffet. Zoller Laboratories foreslår å ta to kapsler før hvert måltid, opp til seks kapsler om dagen. En to-kapsel dose Zantrex inneholder mer koffein enn de 200 til 300 mg per dag Mayo Clinic anbefaler som en generell maksimal, slik angst og nervøsitet kan være ganske dyp, spesielt hos personer som allerede bruker koffeinholdige drikker eller mat på en jevnlig basis . Angst og assosierte fysiske effekter kan føre til mer alvorlige psykiske problemer og kan forsterke med fortsatt koffein bruk.

Gastrointestinal

Koffein i Zantrex kan føre til gastrointestinale problemer som kvalme, oppkast, diaré eller magesmerter. Disse bivirkningene er mer utbredt hos personer med start Zantrex som ikke regelmessig konsumerer koffein, og dermed ikke har en toleranse for stoffet. Mange gastrointestinale bivirkninger kan avta på egen hånd, men ikke ignorere vedvarende symptomer. Langvarig oppkast eller diaré kan forårsake moderat til alvorlig dehydrering som kan føre til andre medisinske problemer. Oppsøk lege så snart som mulig hvis blod er tilstede i oppkast eller avføring, da dette kan være et tegn på farlig indre blødninger eller en alvorlig gastrointestinal problem.

Hjerte

Store doser av koffein, slik som de i Zantrex, kan føre til rask eller uregelmessig hjerterytme. Enhver mengde koffein du forsiktig øke en persons hjertefrekvens, men massive doser av stoffet over lang tid kan bidra til ytterligere hjerteproblemer. Folk tar Zantrex bør unngå koffeinholdige drikker og matvarer så mye som mulig på grunn av økt risiko for kardiovaskulære problemer knyttet til langsiktige uregelmessig hjerterytme.

Sleep

Koffein forårsaker søvnforstyrrelser som søvnløshet eller uvanlig tretthet i mange individer. Selv om disse to bivirkninger kan virke selvmotsigende, en av de største søvnrelaterte farene ved Zantrex høye koffein innholdet er manglende evne til å fokusere og konsentrere deg mens du kjører eller opererer farlig utstyr. Koffein fører mange mennesker til å føle seg ekstremt sliten, men de ofte finner de ikke klarer å sovne eller forbli sovende i lange perioder av gangen. Mangel på søvn kan skape en potensielt farlig situasjon når et individs konsentrasjon påvirkes negativt, og immunsystemet kan også bli svekket ved ikke å få nok kvalitet søvn.

Legemiddelinteraksjoner

Noen medisiner og kosttilskudd kan ha en negativ samhandle med koffein og bør ikke tas sammen med Zantrex. Antibakterielle antibiotika, f.eks ciprofloksacin og norfloxacin, kan inhibere kroppens evne til å bryte ned koffein. Dette øker mengden av tids koffein opphold i et individs system og kan øke muligheten for en overdose. Teofyllin og andre bronchodilators har mange koffein-lignende effekter. Tar Zantrex mens du er på disse typer medisiner i stor grad øker risikoen for negative gastrointestinale og kardiovaskulære effekter. The Food and Drug Administration har forbudt bruk av efedrin i kosttilskudd på grunn av den økte risikoen for slag, anfall, hjerteinfarkt eller død. Noen urtete fortsatt inneholde ephedra, og det er spesielt farlig når det brukes sammen med koffein inneholder stoffer som Zantrex.

Hvordan bruke Shiatsu for Diaré

Hvordan bruke Shiatsu for Diaré


Diaré er et symptom på dårlig fordøyelse forbundet med hyppige, vannaktig avføring og ofte ledsaget av økt intestinal peristaltikk. I tillegg til å stimulere vann-reabsorpsjon i tykktarmen for å lindre diaré, shiatsu påføres buken kan tone tarmen og hjelpe fordøyelsen.

Bruksanvisning

Bruk poeng på magen for å lindre diaré

avlaste diaré og tarm kramper med punktet rett under buen på brystkassen midt mellom brystvorten linje og brystbenet. Plasser fingertuppene langs buen av ribber med pekefingeren ved siden av spissen av brystbenet. Trykk innover med langfingeren.

Få lindring av kronisk diaré og styrke magen ved å bruke fast press til det punktet ligger to fingerbredder nedenfor navlen på midtlinjen av magen. Pump dette punktet forsiktig som du bruker trykk og fortsette i minst to minutter for å oppnå toneeffekter.

Bruk poeng på bena for å lindre diaré

Aid fordøyelsen og lindre diaré ved å trykke på punktet på muskelen mellom de to bein på de ytre leggen fire fingerbredder under kneskålen. Påfør fast trykk og hold i ett eller to minutter for å få maksimalt utbytte av dette punktet.

Cross ene ankelen over motsatt kne. Bruk pute av tommelen til å trykke på punktet på den indre buen én finger-bredde bak ballen av foten og lette magesmerter, dempe kvalme og lindre diaré.

avlaste diaré, kvalme og hodepine å bruke punktet på nettet mellom stortåen og andre tå. Påfør fast trykk mot bunnen av stortåen.

Tips og advarsler

  • Hvis du har kronisk diaré, søke spesialiserte testing for å isolere problemet og finne riktig behandling. Kronisk diaré kan ha mange årsaker, inkludert bakterieinfeksjon, viral infeksjon, parasitt invasjon, reaksjon overfor antibiotika, matallergier og stress.
  • Når du har diaré pass på å drikke rikelig med væske - minst seks 8-unse glass per dag - for å hindre dehydrering.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, bør du kontakte en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Farene ved Statiner

Leger foreskrive en rekke statin medikamenter for å senke kolesterolnivået i mennesker med farlig høyt kolesterol. Noen av disse statiner inkluderer Crestor (rosuvastatin kalsium), Lipitor (atorvastatin) og Zocor (simvastatin). Statiner er effektiv på å senke kolesterolnivået, men har også mange mulige bivirkninger, noen farlig.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med statiner er hodepine, magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme og diaré.

Levereffekter

Fordi statiner virker ved å påvirke leverens produksjon av kolesterol, kan de ha andre virkninger på leveren. Statiner kan forårsake forhøyede leverenzymer --- spesielt hos personer som drikker alkohol --- og leverbetennelse hepatitt.

Pankreatitt

Sjelden har statin narkotika vært knyttet til pankreatitt, en betennelse i bukspyttkjertelen. Symptomer inkluderer intense øvre magesmerter, kvalme, oppkast og feber.

Myopati

Statiner kan føre til en tilstand som kalles statin myopati, som er preget av progressiv muskelsmerter eller svakhet. Symptomene forsvinner vanligvis kort tid etter seponering av medikamentet.

Rabdomyolyse

Statiner kan også føre til en mer farlig lidelse som involverer musklene kalles rabdomyolyse. Denne sjeldne lidelse fører skjelettmusklene til å bryte ned og slipp et protein som kalles myoglobin i blodet, noe som kan føre til nyreskader.

Hva er farene ved ubehandlet vann?

Hva er farene ved ubehandlet vann?


Farene ved ubehandlet vann er mange og skremmende. Vann er et perfekt medium for alle slags skadelige bakterier, mikrober og giftstoffer. Hvert år 1,7 millioner mennesker, spesielt barn, dør på grunn av sykdommer fanget fordi de drakk eller badet i ubehandlet vann. Sykdommer og dødsfall forårsaket av ubehandlet vann overveldende påvirke mennesker i Afrika sør for Sahara og Sør-Asia.

Bakterier: Kolera og Shigella

Kolera er en akutt sykdom hvis viktigste symptomet er diaré. Hvis venstre ubehandlet kan det drepe i løpet av timer. Om 100.000 til 120.000 mennesker dør av kolera hvert år. Sykdommen er forårsaket av bakterien Vibrio cholerae, og har en inkubasjonstid på to timer til fem dager. Den korte Inkubasjonstiden er det som gjør sykdommen ondartet. Risikoen er nært knyttet til mangel på rent vann og sanitære forhold. Shigellose, eller dysenteri, er blodig diaré som er forårsaket av Shigella bakterien. Ca 1,1 millioner mennesker dør av shigellose hvert år, med 60% av ofrene barn under 5 år gammel. Tre store arter av shigella er ansvarlig for bacillary dystenery, S. sonnei, S. flexneri og S. dysenteriae. Komplikasjoner fra sykdommen er peritonitt og sepsis (sett spesielt på underernærte barn) og nyresvikt.

Mikroorganismer: Cryptosporidium og Giardia

Cryptosporidium er en parasittisk protozoer som overføres gjennom ubehandlet vann. Dens oocyster, eller egg, kan finnes i akvatiske miljøer over hele verden, og deres konsentrasjon er relatert til nivået av fekal forurensning og menneskelig bruk av vannet. Oocyster er svært lite nedbrytbare og motstandsdyktig mot desinfeksjonsmidler som ofte brukes til å behandle drikkevann. Den mest fremtredende symptomet er diaré, men andre symptomer er magekramper, kvalme, oppkast og mild feber. Varigheten av sykdommen er omtrent syv til 14 dager, selv om dødeligheten er lav med mindre dehydrering er veldig alvorlig. Cyster av Giardia lamblia er også funnet i vannet over hele verden. Giardia en protozo med en hale, eller en flagellum, og cyster er utgytt med avføring som kan overføres til en ny vert. Det fører også diaré, svakhet, vekttap og magesmerter.

Virus: Gastroenteritt og Hepatitt A

Gastroenteritt er den irritasjon og infeksjon i fordøyelseskanalen. Farlig i små barn fra ett til fem år gammel, og hos voksne over 60, kan det være forårsaket av en virusinfeksjon som overføres gjennom ubehandlet vann. Symptomene er diaré, magekramper, appetitt tap, feber, svakhet og kvalme som noen ganger fører til oppkast. Hos friske individer symptomene forsvinne i to til fem dager, men tretthet kan somle. Hepatitt A er en betennelse i leveren også forårsaket av et virus som en bli fanget gjennom forurenset vann. De tidlige symptomer er influensaliknende: feber, tretthet, kvalme, oppkast, diaré og tap av matlyst. På et senere tidspunkt gulsott (gulfarging av hud og øyne) kan oppstå fra en opphoping av galle i blodet. Mørk urin resultater fra galle i urinen.

Behandlinger

Muntlige Rehydrerende alter kan lett hjelpe kolera i de fleste ellers friske pasienter, og shigella, cryptosporoidum og Giardia kan svare på vaksiner. Hepatitt kan svare på medikamentell behandling, og hos ellers friske mennesker som har gastroenteritt medisiner er vanligvis ikke nødvendig med mindre sykdommen er alvorlig og langvarig. Likevel, gode sanitærforhold og rent vann er de beste preventatives.

Hvordan å rense vann ved å koke?

Drikker urenset vann kan utsette deg for alle slags vannlevende organismer som kan forårsake alvorlig intestinal sykdom ledsaget av kramper, kvalme og diaré. Selv om offentlig drikkevann er behandlet for å fjerne disse farene, kan det også være forurenset. Å unngå eksponering for slik risiko, kan du rense vann ved å koke det, enten du er i villmarken eller hjemme. Prosessen tar litt tid, men det vil effektivt drepe av noe skadelig som kan være lurking i vannet ditt.

Bruksanvisning

•  Fyll en gryte med vann fra springen, bekk, elv eller en annen kilde. Bruk en støpejernspanne eller en annen type som er trygt for matlaging.

Kok opp vann i pannen til en rullende koke over en ovn brenner, kokeplate eller en tre-fire. En rullende koke betyr bobler danner hele vann og sprengning på overflaten, ikke bare noen få bobler ved bunnen av kokekaret. La vannet koke i minst ett minutt og legge til en annen minutt for hver 1000 meter du er over havet. Hvis du er 3000 meter over havet, for eksempel legge til tre minutter på din kokende tid, noe som gjør det fire minutter totalt.

La vannet avkjøles før du drikker eller lagring. Oppbevar den i en ren, mat-grade plast container, på et kjølig, mørkt sted for inntil 6 måneder.

Tips og advarsler

  • Tilsett en klype salt til hver liter eller liter kokt vann for å forbedre den flate smaken.

Hva er farene ved Tilfeldigvis Burning Styrofoam?

Hva er farene ved Tilfeldigvis Burning Styrofoam?


Brennende isopor, eller isopor, er det minst passende måte å bli kvitt det for både mennesker og miljø. Forskning har vist at når Styrofoam er brent utgivelser det giftige kjemikalier og røyk som kan skade nervesystemet og lungene. Disse kjemikaliene må inntas i store mengder, eller over en tidsperiode for å vise betydelig skade, så brenner en liten mengde Styrofoam uhell vil ikke skade dere eller miljø betydelig. Når Styrofoam er trygt brent som en metode for å kvitte deg om det, er det brant i et kontrollert miljø ved ekstremt høye temperaturer. Bål eller søppel brennende temperaturene vil ikke brenne varmt nok til å holde giftige kjemikalier fra forming og giftstoffer til å bli utgitt.

Styren

Styren er det mest bekymringsfulle kjemisk frigjøres når Styrofoam er brent ved et uhell. Ifølge Earth Resource, er styren har blitt oppført av EPA som en mulig kreftfremkallende. Arbeidstakere som er eksponert for styren i produksjonen av polystyren eller styrofoam klage over øyeirritasjon, hodepine, tretthet og muskelsvakhet. Styren er også blitt vist å påvirke nyrer og blod. Styrene har blitt merket som farlig avfall, og er forbudt i mange byer nå av den grunn.

Polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH)

PAH er kjemikalier som finnes i mange produkter laget av petroleum, herunder isopor. De er en naturlig forekommende gruppe kjemikalier som også kan frigjøres fra isopor når det er brent. Noen elementer som kaffe, korn og vegetabilske oljer inneholder svært små naturlige mengder PAH. Når kjøtt er røkt eller brent, de slipper PAH også. Faren fra Styrofoam kommer når røyken fra brennende det frigjør skadelige mengder PAH. Ifølge Illinois Department of Public Health, er det kjent at PAH forblir i miljøet i mange år; har vært knyttet til kortsiktige symptomer som øyeirritasjon, kvalme, oppkast, diaré og forvirring, og langsiktige symptomer som nyre- og leverskade og grå stær.

Carbon Black

Sot er en karbonbasert stoff igjen etter Styrofoam et uhell brent. Det er ikke så flyktige et kjemikalie som andre løslatt fra brent isopor. Den ligner i sminke for sot eller aske, men er ikke det samme. Det er en støvete, svart, ashy stoff som ikke vil skade deg med mindre du inhalerer ekstreme mengder eller små mengder over en svært lang periode. Symptomer for korttidseksponering inkluderer mild hoste eller irritasjon i øyne eller hals. Langvarig eksponering har vist høyere forekomst av lungeproblemer som bronkitt, arrdannelse, kronisk hoste eller reduksjon i lungefunksjon. Støvet er så fint, det er lett inhalert og forårsaker luftveisproblemer.

Karbonmonoksid

Karbonmonoksid har vært kjent som silent killer for noen tid. Den høyeste fare for kullosforgiftning er innenfor din egen husholdning, spesielt mens du sover. Tilfeldigvis brennende isopor vil frigjøre betydelige mengder karbonmonoksid, men hvis det er gjort utenfor og sjelden, vil du se litt skade for helsen din. Hvis du brenner isopor inne i en peis eller ovn, bør du lufter godt. Kortvarig eksponering, selv utenfor dersom konsentrasjonen er høy, kan føre til symptomer som er flulike. Fortsatt eksponering kan føre til hjerne og hjerte skade, organdysfunksjon og emosjonelle problemer. Disse kan være permanent.

Hva er farene ved lysstoffrør?

Hva er farene ved lysstoffrør?


Du vet de krøllete formede lyspærer som er ment å redde planeten fra global oppvarming fordi de bruker mindre strøm enn standard glødepærer vi har brukt siden begynnelsen av det 20. århundre? Vel, det viser seg at de nye kvikksølvfylte lysrør bringe miljømessige og biologiske farer av sine egne som kostnadene har ikke blitt fullt opp. Så mens du teller pennies du sparer med den nye politisk ladet belysning, vurdere tilfelle av Brandy Bridges of Maine, som ble belastet $ 2000 i opprydningskostnader når hun brøt en kompakt fluorescerende lys (CFL) pære.

Bridges 'historie

Brandy Bridges brøt en nylig kjøpt CFL pære i hennes hjem og umiddelbart kontaktet lokale sikkerhets tjenestemenn, som førte henne opp folkehelse stigen til Maine Derpartment of Environmental Protection. I de fleste områder av Bridges 'hjem, DEP funnet kvikksølvforurensning godt under statens trygt nivå på 300 nanogram per kubikkmeter. Men på stedet av pære pause, kvikksølv nivåer hoppet til mer enn 60 ganger så høye som trygt. På datterens leker, målte kvikksølvnivå 556 ng / m3. Hun kontaktet en miljømessig opprydding selskap som fortalte henne at det ville koste mer enn $ 2000 for opprydding og hennes forsikringsselskapet ville ikke betale for gjenanskaffelseskost av teppet, leker og møbler.

Farlige ting

Ifølge den føderale Department of Environmental Resources, er kvikksølv kategorisert som "meget giftig" og skadelig i begge sine væske og damp former. Airborn kvikksølv er svært giftig ved innånding. Utenfor, presenterer kvikksølv lite direkte trussel fordi det forsvinner raskt. Innendørs kan kvikksølv nå farlige nivåer fra noe så lite som en ødelagt termometer eller fluorescerende lys pære.

Symptomer på kvikksølvforgiftning kan omfatte endringer i personlighet, motoriske ferdigheter, visjon og minne. Hukommelsestap er spesielt problematisk fordi det kan være permanent. I tillegg kan kortvarig eksponering for elementært kvikksølv forårsake kvalme, oppkast, diaré, lungeirritasjon, økt blodtrykk, og hud og irritasjon i øynene.

Den fisken vi spiser

Kvikksølv kommer inn i luften som et biprodukt ved forbrenning av kull, olje, eller trevirke som brensel eller når kvikksølv forbrennes. Når airborn, kan kvikksølv falle til bakken med regn og snø, forurenser jord eller vann. Innsjøer og elver kan også være forurenset av direkte utslipp av kvikksølv-laden industrielt eller kommunalt avfall i vannet. I vann, fungerer kvikksølv seg opp i næringskjeden fra plankton til større fisk, som deretter fanget og fortært. Mens det har vært noen store hendelser av kvikksølvforgiftning i USA, har det vært flere utbrudd fra inntak av forurenset fisk i Japan og Canada. I USA, EPA utstedt fiskespisende advarsler mer enn 2000 ganger i 41 stater i løpet av 1990-tallet.

Disponering problem

Ved hjelp av Maine standarder, som er under studie for mulig adopsjon av EPA, det tar 16 667 kubikkmeter jord til trygt inneholde all kvikksølv i en enkelt CFL. Standarden tillater 300 nanogram kvikksølv per kubikkmeter. Med anslagsvis fire milliarder lys beholdere i USA og forutsatt at hele USA går fluorescerende, ville det kreve ca 643 square miles av deponi, 23 miles dyp, å trygt levere alt kvikksølvet som finnes i disse fire milliarder pærer. Det er omtrent lik den landmasse av Los Angeles og Atlanta kombinert, forutsatt at alle pærene er riktig innstilt. Hvis de bare kastet i søpla, kan deponier over hele landet bli forurenset av kvikksølv.

ingen sub

ingen tekst, sannsynligvis kjørte over ord grense som det er.

Hva er farene ved Acid Reflux piller?

Studier har vist at amerikanerne spiser mer enn noensinne. Dagens "liten bestilling av pommes frites" tilsvarer det store orden 30 år siden. Og med et mønster av overspising kan komme en potensielt alvorlig tilstand - acid reflux. Denne tilstanden er ikke bare ubehagelig, men et regelmessig mønster av lidelse kan føre til spiserøret seg bort og en økt kreftfaren. Men til de legemidlene som brukes kontrollere acid reflux kommer med sine egne farer.

Antacida

Langt den vanligste behandlingen for acid reflux kommer i form av over-the-counter tabletter som tums og Rolaids. Selv om disse rettsmidler kan gi en utsettelse fra de umiddelbare symptomer på halsbrann, gjør de ingenting om verken syre selv eller den underliggende årsaken. I stedet, nøytraliserer syren kalsium, slik at brukeren ikke lenger føles smerte. Syren i seg selv er der fortsatt, men, og fortsetter graver spiserøret.

Magnesium

En annen populær OTC behandling for acid reflux kommer i form av magnesium kosttilskudd som Milk av Magnesia og mylanta. Selv om disse produktene er generelt trygt, de igjen ikke tar opp de underliggende problemene med hyppige halsbrann og bør brukes med måte. Bivirkninger inkluderer generelt kvalme og diaré.

Nexium og prilosec

De mest populære reseptbelagte rettsmidler for acid reflux sykdom er Nexium og prilosec, som er kjemisk lignende medisiner. Disse stoffene er mye mer effektive for behandling av den faktiske tilstanden til acid reflux i stedet for bare å fokusere på å lindre symptomene. Likevel, det er bivirkninger, inkludert hodepine, kvalme og munntørrhet. Allergiske pasienter potensielt kan oppleve en pause ut av elveblest, hevelse i ansiktet eller hevelse av tungen.

Aluminum

Over-the-counter medisiner som aluminiumsalter også blir noen ganger brukt i behandling av acid reflux. Disse kommer med vanlig bivirkning av forstoppelse, men de kommer med en mer alvorlig og farlig bivirkning hvis det brukes lang sikt. Aluminiumssalter kan føre til en nedbrytning av kroppens naturlige kalkavleiringer, noe som betyr en lang tid bruker potensielt kan utvikle osteoporose, en svekkelse av skjelettstruktur.

H2-blokkere

H2-blokkere, som Tagamet og Pepcid AC, behandle acid reflux ved å redusere histamin funksjon i magen, som er ansvarlig for produksjonen av syre i første omgang. Selv om disse stoffene er overveldende trygge, FDA har advart om at de med nyreproblemer bør unngå Pepcid AC, og langsiktig Tagamet bruk hos menn kan føre til impotens eller utvikling av brystvev.

Hva er årsakene til Lithium Diaré?

Hva er årsakene til Lithium Diaré?


Litiumkarbonat er ofte foreskrevet for å stabilisere stemninger i bipolare pasienter. Doseringen ligger i det minste delvis bestemmes av pasientens vekt, selv om leger ofte fore en startdose på ca 300 mg to ganger daglig. Men noen ganger medisiner kan produsere diaré.

Interaksjon med andre medisiner

Hvis du tar kalsiumkanalblokkere (slik som Cleviprex eller Isophin) på samme tid du tar litium, kan du utvikle tegn på nevrotoksisitet. Disse inkluderer kvalme, oppkast og diaré.

Stoppe Lithium Plutselig

Pasienter som har blitt tatt litium, men plutselig slutte å gjøre det kan få diaré, samt andre effekter, som for eksempel kvalme, spenning og hjertebank.

Litiumkonsentrasjon

Skulle du ha en høy konsentrasjon av litium i kroppen din, kan du oppleve alvorlig kvalme og diaré, svimmelhet og enda en arytmisk hjerterytme. Disse symptomene kan vare i flere dager.

Litiumtoksisitet

I tilfelle at du tar mer litium enn det som er foreskrevet, kan medisinen bli giftig. Dette kan skje når en overdoser på pillene, eller til og med når en pasient bare legger en del av en pille til den vanlige foreskrevne dosering over tid (kronisk toksisitet). Blant de bivirkninger av denne er diaré, noe som kan føre til dehydrering.

Betraktninger

For å utlede maksimal nytte av litiumdosen, bør du ta en blodprøve utført av legen din på en jevnlig basis. Dette vil også hjelpe deg å unngå mange av de bivirkninger av legemidlet, inkludert diaré.