Digidexo.com

Hensikten med en matdagbok

Å miste vekt er hardt arbeid, og mentalt spore kalorier forbrukes er tidkrevende og kjedelig. Også, folk har en tendens til å undervurdere hvor mye mat de har spist. En matdagbok er en enkel måte å spore maten fortært, og er et flott verktøy for de som ønsker å miste de få ekstra pounds.

Funksjon

En matdagbok er en oversikt over alt en person spiser og drikker på daglig basis. Denne informasjonen kan være skrevet for hånd på papir, skrevet inn i et Word-dokument, eller inngått en online matdagbok program.

Fordeler

Matdagbøker føre til vellykket vekttap fordi de oppmuntre til personlig ansvarlighet. Faktisk en studie rapportert av ABC News hevder at slankere som holdt en matdagbok mistet dobbelt så mye vekt som de som ikke registrere sine matvaner.

Betydning

Å være klar over mengden mat konsumert daglig bidrar til større kontroll. Dette er en effektiv måte for noen forsøker å gå ned i vekt til å holde sitt daglige kaloriinntak i friske grenser, og kan også benyttes for effektivt vekt vedlikehold.

Funksjoner

Informasjonen i en matdagbok varierer avhengig av den enkelte dieter og omfatter så mange eller så få detaljer som ønsket. Ting man kanskje ønsker å inkludere i sin matdagbok inkluderer: dato, type mat eller drikke fortært, nøyaktige beløpet forbrukes, tid maten ble spist, og selv dieter humør på tidspunktet for forbruk.

Potensiell

Mat dagbøker er også nyttige verktøy for sporing av mat inntak for medisinske formål. De tillater en lege å undersøke pasientens matvaner og hjelpe dem å komme opp med et bedre kosthold, eller kan brukes til å finne mulige årsaker til en allergisk reaksjon.