Digidexo.com

Bruk av Nærings & nonnutritive Søtstoffer

Ingredienser som gir matvarer den behagelige følelse av søthet faller inn i to kategorier: næringsverdi, som inneholder kalorier, og ikke-næringsverdi, som inneholder ikke kaloriene. Over-bruk av næringsverdi søtstoffer er assosiert med tannråte, blodsukker ubalanser og overdrevent kaloriinntak. Studier om effekten av ikke-næringsverdi søtstoffer gi motstridende opplysninger, men American Dietetic Association anser moderat inntak av godkjente ikke-næringsverdi søtstoffer for å være trygg.

Nærings Sukker

Nærings sukker er søtstoffer som legger kalori-innhold til de matvarer som inneholder dem. Disse inkluderer sukkerroer og sukkerrør, honning, lønnesirup, mais sirup, høy fruktose mais sirup og melasse. De fleste vanlige husholdnings baking søtstoffer - kornet hvitt sukker, pulverisert eller konditorer sukker, brunt sukker - er former for bete eller rørsukker og er næringsverdi søtstoffer. Nærings sukker varierer i kalori-innhold, inkludering av andre næringsstoffer og presise formen for sukker sammensatte. Disse kjemiske forskjeller betyr at de blir absorbert på en annen måte i kroppen, noe som fører til forskjellige virkninger på tidspunktet for og omfanget av blod-sukker innvirkning.

US Godkjent uten næringsverdi Sweeteners

Det amerikanske Food and Drug Administration i dag godkjenner fem ikke-næringsverdi søtstoffer for salg til forbrukere og bruk i matvarer. Disse er: Sakkarin, solgt som Sweet-n-Low, og andre merker; Aspartam, solgt som NutraSweet, Equal, og andre; Acesulfame-K, solgt som Sunett, søt og Sikker, og andre; Sukralose, solgt som Splenda; og Neotame, som ikke er for tiden kommersielt markedsført.

Bruk av ikke-næringsverdi søtstoffer

Forbrukerne bruker primært pakker av nonnutritive søtstoffer i drikker som kaffe eller te, eller i direkte drink mikser. Utarbeidet-matprodusenter innlemme uten næringsverdi søtstoffer i deres lavere kaloriinnhold eller sukkerfrie matvarer. Erstatte uten næringsverdi søtstoffer for næringsverdi søtstoffer i matlagingen presenterer betydelige utfordringer, som de mangler bulk og flytende eller bindende egenskaper av nærings sweeters, og de fleste ikke-næringsverdi søtstoffer endre egenskaper ved oppvarming. Bruk av ikke-næringsverdi søtstoffer vanligvis innebærer justering av en rekke andre ingredienser i oppskriften.

History of Non-næringsverdi søtstoffer

Saccharine var den første kommersielt markedsført uten næringsverdi søtningsmiddel, oppfunnet i 1879 Til tross for utfordringer knyttet til sin sikkerhet, har den holdt seg på det amerikanske markedet konsekvent siden den gang, selv om det er forbudt i enkelte andre land. Aspartam ble oppdaget i 1965, men fikk ikke FDA-godkjenning til 1981 på grunn av motstridende studier om helserisiko. Sukralose ble oppfunnet i London i 1970 og godkjent av FDA i 1998 cyklamater, oppfunnet i 1930, er solgt kommersielt i Canada og andre land, men forbudt i USA på grunn av studier knytter det til kreft årsakssammenheng.

Lavere kalori naturlige søtningsstoffer

De fleste ikke-næringsverdi søtstoffer er syntetiske. Men stevia - en urt native til Paraguay, vanligvis solgt tørket og pulverisert - er en helt naturlig, uten næringsverdi søtningsmiddel som er 300 ganger søtere enn stokk eller bete sukker. FDA har godkjent bare én form av stevia for kommersielt salg på grunn av bekymringer reist i laboratoriestudier. Andre nærings, men lavere kalori naturlige søtstoffer omfatter dato sukker og agave nektar. Noen hjem kokker erstatning søte smaker frukt, enten pulped eller tørket og hakket fint, for sukker i oppskrifter for å skape et lavere kalori sunn alternativ.

Effekter av Nutritive Sugar

Moderat bruk av nærings sukker gir forbrukeren med rask caloric energi. Menneskets iboende positiv respons til en følelse av sødme stammer trolig fra en tid i menneskelig utvikling når det primære kosten spørsmålet var hvordan å få nok kalorier, heller enn bekymring om å kutte kalorier. De kalori-tett egenskaper av søtsaker var en fordel å tidlige mennesker, men overdrevent inntak av nærings sukkere dag fører til hull i tennene, så vel som overvekt og dens mange beslektede negative helseeffekter som diabetes, hypertensjon og hjertesykdommer.

Effekter av ikke-næringsverdi søtstoffer

Ifølge Glykemisk Research Institute og andre studier, "uten næringsverdi søtstoffer fremme sult med mindre de er formulert med spesifikke lavkalori, Ikke-Cephalic kalori ingredienser." Med andre ord, de fleste ikke-næringsverdi søtstoffer trigger opplevelser av sult, forårsaker mange forbrukere til å over-spise. Den fordelaktige, lavere-kalori-effekten av ikke-nærende søtningsstoffer kan så bli kansellert ut ved forbruk av ytterligere mengder mat. En 2009 studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viste at bruk av ikke-næringsverdi søtstoffer ikke hjelpe til med vekttap, og kan godt bidra til fedme.