Digidexo.com

Betyr ha Pankreatitt Årsak høye triglyseridnivåer?

Pankreatitt og høye triglyseridnivåer er knyttet sammen i en roterende sirkel av årsak og virkning. Det er ingen definitiv årsak og virkning for høye triglyseridnivåer, men en årsak er å ha akutt pankreatitt. Problemet er at en av årsakene til akutt pankreatitt er å ha høye triglyseridnivåer. Forstå forholdet mellom disse to medisinske tilstander er nyttig.

The Connection

Bukspyttkjertelen er et organ som ligger bak magen som frigjør fordøyelsesenzymer inn i tynntarmen til å fordøye karbohydrater, proteiner og fett. Pankreatitt er forårsaket når bukspyttkjertelen blir betent eller infisert. Når dette skjer, kan det ikke fungere skikkelig og slipp fordøyelsesenzymer. Dette fører til en opphopning av fettstoffer i blodet og gir høye nivåer av triglyserider.

Triglyserider er fettet som blir transportert gjennom blodet til å gi drivstoff til cellene i kroppen vår. Normale triglyseridnivåer er 150 mg / dl eller lavere basert på fastende blodprøver, vanligvis utført med en kolesterol tester. Hvis nivået stiger over 1000 mg / dl kan forårsake betennelse i bukspyttkjertelen som forårsaker akutt pankreatitt. Dette i sin tur kan fortsette å heve nivåene av triglyserider.

Forhøyede triglyserider er forbundet med noen svært alvorlige helsemessige forhold. Metabolsk syndrom er en tilstand som øker risikoen for å utvikle diabetes og hjerte-og karsykdommer. Sammen med høye triglyseridnivåer (over 150 mg / dl), høyt blodtrykk, høyt blodsukker, abdominal fedme og lav HDL ("godt" kolesterol) sammen utgjør metabolsk syndrom. De fleste årsaker til forhøyede triglyserider er familiens historie, sammen med mangel på mosjon, en diett høy i enkle sukkerarter og svært høy-fett og alkoholforbruk.

Stoppe Cycle

Hvordan kan du stoppe syklusen? Å gjøre endringer i livsstil er det første og beste alternativet når det gjelder å senke triglyserider og stoppe syklusen av pankreatitt. Å miste vekt ved å spise en diett høy i komplekse karbohydrater og fiber og trene i minst 30 minutter 4 dager i uken. Det finnes medisiner og kosttilskudd som kan forbedre fordøyelsen av fett, men livsstilsendringer kan være tilstrekkelig i å senke triglyseridnivåer i bare noen få uker. Snakk med legen din hvis du føler at du trenger å ha triglyseridnivåer sjekket eller senkes.