Digidexo.com

Tale aktiviteter inkludert Taktil Stimulering

Tale aktiviteter inkludert Taktil Stimulering


Lærere, foreldre og terapeuter kan inkludere taktil stimulering i tale og språk læringsaktiviteter. Ifølge Institute for multisensorisk Education (Imse), introduserer elevene til tale-språklige aktiviteter som stimulerer deres følelse av kontakt er gunstig. Noen logopeder anbefaler inkludert taktil stimulering i terapi og

noen studier tyder på at taktil stimulering kan gjøre noen behandlinger mer effektive.

Educational Tale Aktiviteter

Noen lærere bruker berøringsstimulering aktiviteter som sandpapir bokstaver for å hjelpe begynnelsen språk elever. Sandpapir bokstaver er store bokstaver kuttet fra sandpapir og limt inn i styrene. Lærere kan bruke sandpapir bokstaver ved å demonstrere hvordan å spore sandpapir brev mens du snakker fonemet. Et fonem er lyden som et brev, eller blanding av bokstaver representerer. For eksempel, den fonetiske lyden av bokstaven "a" er den første lyden i ordet "apple". Blanding, "sh" gjør den første lyden i ordet, "skipet" og er en lyd som ofte brukes for å fortelle folk om å være stille; "Shhhhh!" Etter pedagog demonstrerer tracing brevet og snakker fonem (lyd), kan han lede en student å etterligne hans demonstrasjonen ved å spore sandpapir brev med fingertuppene og snakker fonem.

I en tilsvarende aktivitet, lærere spore en bokstav i et brett fylt med omtrent en kvart tomme for sand mens du snakker den fonetiske lyden av bokstaven.

Noen lærere bruker Braille å hjelpe synshemmede. Braille er en måte å hjelpe folk til å lese ved hjelp av taktil følelse. Mens følelsen hevet bokstaver, ord og bilder, kan en person bli trent av en pedagog å formulere effektivt.

Terapeutiske Tale Aktiviteter

Tale språk terapeuter bruker taktil stimulering i tale terapi. Noen terapeuter trene pasienter i "oral-hulrom bevissthet." Etter instruksjon ved hjelp av tegninger, terapeuter spør pasientene til å berøre tungen sin til bestemte områder inne munnen. Terapeuter deretter bruke tungen bladene å berøre visse områder inne pasientenes munn, stimulere taktile sanser. Disse taktile simuleringer kan hjelpe terapeuter trener pasientene til å flytte sine tunger i de spesifikke måter som kreves for å produsere engelske fonemer.

Noen terapeuter bruker "vibrotactile" feedback stimulering som en taletrening aktivitet. Vibrotactile tilbakemeldinger stimulering refererer til en vibrerende stimulus som forteller en person når deres handling er riktig eller gal. Terapeuter bruker taktil tilbakemelding til å hjelpe folk lære når deres tale er innenfor eller utenfor bestemte parametere.

Foreldre Tale Aktiviteter

Foreldre som ønsker å instruere sine barn i tale aktiviteter som involverer taktil stimulering kan finne ideer på flere nettsteder. Speechtx.com anbefaler noen spill som består i å delta et barn å lære navnene på noen husholdningsartikler. Etter at barnet har lært navnene på noen elementer, plassere disse elementene i en boks, og henvise barnet til å føle elementene, navngi elementene uten å se. Boksen skal være dekket med et teppe for å sikre at barnet er avhengig bare på hans eller hennes taktil følelse å navngi stedene. Tilsvar denne talen / språk spillet kan spilles med fokus på taktile kvaliteter som bruker gjenstander som føles varme, kulde, grov eller glatt.