Digidexo.com

Hva er årsakene til intermitterende trykk i ørene?

Ear barotraume, eller forskjeller i trykket mellom utsiden og innsiden av en persons trommehinnene kan oppstå midlertidig og kan føre til øre ubehag, tap av hørsel og svimmelhet. Denne tilstanden kan behandles med egenomsorg eller med medisinsk hjelp.

Høydeendringer

Endringer i øret press oppstår ofte når en person endrer høyde, ifølge US National Library of Medicine. Flying i et fly, kjøre gjennom fjell og dykking er vanlige årsaker til øret barotraumas.

Tett nese

Personer med tett nese allergi, forkjølelse eller andre øvre luftveisplager har en økt risiko for å utvikle øret ubehag på grunn av trykkendringer i ørene.

Eustachian Tubes

Ear barotraume i mellomøret kan skyldes blokkerte Eustachian rør. Noen spedbarn kan ha en medfødt form for øretrompeten blokkering.

Hals hevelse

Personer med en hoven hals kan utvikle øret smerte og ubehag fra øret barotraume.

Behandling

Mange mennesker kan avlaste øret trykkforskjeller gjennom egenomsorg teknikker som gjesping eller tyggegummi eller med over-the-counter medisiner som et antihistamin eller en nesespray. Leger kan behandle alvorlige tilfeller av øret barotraumas ved å skjære et hull i trommehinnen som gjør at øret væske for å drenere og avlaster trykket i øret.