Digidexo.com

Hva er meningen med Cat Scratch Fever?

Hva er meningen med Cat Scratch Fever?


Cat scratch feber, oftere kalt, cat scratch sykdom (CSD), resultater fra scratch eller bitt av en katt som bærer Bartonella henselae bakterier. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, så mange som 40 prosent av katter bærer bakterien, men du kan ikke si om en katt er bærer bare ved å se på det. Lopper kan spre bakterier fra katt til katt, men det er ingen indikasjon på at en loppe kan overføre CSD til et menneske gjennom sin bite.

Symptomer

Hevelse og rødhet kan forekomme ved synet av bittet eller scratch innen tre til 10 dager etter at hendelsen inntreffer. Omtrent en uke senere, begynner enkelte å oppleve hovne lymfeknuter, ofte i armene, nakken eller hodet. Pasienten kan kjøre en feber og kan føle deg sliten eller trøtt uten grunn. I tillegg kan hans appetitt lide og han kan utvikle en langvarig hodepine.

Diagnose

Legen din kan spørre deg om kontakt med en katt som resulterte i en matbit eller en skramme. Etter å ha gransket stedet av såret, kan han bestille en blodprøve for å bekrefte en CSD diagnose. Siden denne bakteriesykdommen er ikke vanlig, legen kan bestille flere blodprøver for å utelukke andre medisinske tilstander som forårsaker lignende symptomer.

Komplikasjoner

Mens de fleste tilfeller av katten scratch feber løse på egen hånd etter et par dager, slik at den enkelte immune mot å utvikle sykdommen senere i livet, av og til pasienten kan lide av komplikasjoner. Disse komplikasjoner kan inkludere en høy feber som henger, en sår på øyelokket eller på membranen som linjer i øyet, infeksjoner som utvikler seg i leveren, milten eller bein eller en lungeinfeksjon. Imidlertid, i de fleste tilfeller CSD, ingen komplikasjoner er til stede.

Behandling

Vanligvis vil katten ripe feber naturligvis løse seg selv uten medisinsk behandling, selv om svellede lymfekjertler ikke kan vende tilbake til sin naturlige størrelse i minst fire måneder. Hvis en lymfekjertel sveller overdrevet, kan legen tappe noe av væsken med en sprøyte. Over-the-counter smertestillende, som for eksempel ibuprofen kan lindre en lavgradig feber og hodepine.

Betraktninger

Enhver såret fra et dyr bør rapporteres til en lege, særlig hvis såret ikke leges raskt. Hvis rødhet og hevelse fortsetter å spre seg utover fra sårstedet eller dersom den enkelte opplever en feber som varer i mer enn noen få dager eller overstiger 103 grader, en medisinsk faglig bør kalles.

Forebygging / løsning

Vask alle kattebitt og riper grundig med antibakteriell såpe og råde barn til ikke å leke med villkatter. I tillegg bør barn ikke spille grov med dyrene, som kan øke risikoen for å bli ripete. Belønn katten og ditt hjem ved første tegn på lopper med veterinær-godkjent loppe produkter.