Digidexo.com

Sjøgrens syndrom Diet

Sjøgrens syndrom er en sjelden autoimmun sykdom som påvirker hovedsakelig fluid-produserende deler av kroppen. Hvis en person har en autoimmun sykdom, er sjansen stor for at han vil bli diagnostisert med en annen. Selv om kosthold alene ikke vil kurere Sjøgrens, kan et sunt kosthold bidra til å bekjempe sykdommen og skape en samlet sunnere pasient.

Hva er Sjøgrens?

Sjøgrens er en lite kjent og svært misforstått autoimmun sykdom. En autoimmun sykdom oppstår når antistoffer feilaktig angripe noen del av kroppen. Med Sjøgrens, sykdommen angriper hovedsakelig fuktighetsproduserende kjertler som tårekanalene og spytt kjertler. Men det kan også angripe andre områder som for eksempel lunger, mage, tarm og selv leddene. Det finnes to former for Sjøgrens: primære og sekundære. En person diagnostisert med primær Sjøgrens vil ha Sjøgrens som den viktigste, eller presentere, diagnose. En person som er diagnostisert med sekundær Sjøgrens har andre typer av sykdommer, autoimmune oftest, i kombinasjon med Sjøgrens diagnose.

Matvarer for å unngå

For Sjøgrens pasienter, er det en rekke matvarer for å unngå. Den første maten til å forlate ut av en diett er melk og alle andre meieriprodukter. Ofte folk ikke innser at mange av våre matvarer er laget av melk og andre meieriprodukter. Unngå å konsumere melk, ost, iskrem, yoghurt og alle kremer og sauser som er laget av melk eller ost. Også vurdere å svekke eller unngå helt noen matvarer eller oppskrifter som krever melk eller ost, herunder makaroni og pizza. Et annet viktig element for å forlate ut av en diett for Sjøgrens er hvete, inkludert eventuelle pasta eller brød laget av hvete produkter. I tillegg, unngå matvarer laget av eller inneholder gluten. Det er viktig å lese alle etikettene nøye, så mange produkter inneholder gluten for tekstur.

Mat å spise

Den mest ideelle dietten for Sjøgrens er å spise kun naturlige og hele nonprocessed matvarer. Dette kan bli ganske dyrt, spesielt for folk som bor langt fra en større by hvor disse matvarene kan kjøpes. Den neste beste tingen å gjøre er å spise en overflod av friske grønnsaker og frukt. Disse gir grunnleggende næringsstoffer og antioxidents som bekjemper celleskader. Inkluder lav-fett matvarer i kostholdet, inkludert magert kjøtt, fisk, hvit kylling, bønner, nøtter og soyaprodukter. I tillegg legger mat høy i komplekse karbohydrater inkludert fersk frukt, grønnsaker og brød.

Avoding Enkelte tilsetningsstoffer

Hovedmålet med Sjøgrens er å unngå mat eller tilsetningsstoff som kan ytterligere dehydrerer kroppen. Noen av urter eller tilsetningsstoffer som kan være irriterende er cayenne pepper, rød pepper og pepperrot. Også unngå mat som er krydret, slik som chili. Vanligvis meksikanske og indisk mat har mye av tilsatt krydder som cayenne og paprika, så det vil også være best å unngå disse. Disse matvarer og krydder kan tørke ut spyttkjertlene.

Riktig Hydration

Som Sjøgrens utarmer fuktighetsproduserende kjertler og områder av kroppen, holde hydrert er ekstremt viktig. Det første du må unngå er koffein i form av te, cola og kaffe, fordi koffein har en tendens til å tørke kroppen. Vann er den beste drikken til å drikke, og åtte glass bør brukes om dagen. Frukt og grønnsaker med høyt vanninnhold er også nyttige for å fukte hele kroppen. Noen av disse matvarer inneholder vannmelon, fersken, tomater og agurker.