Digidexo.com

Vanlige symptomer på lymfom

Lymfekreft er en form for kreft som oppstår i lymfocytt celler i immunsystemet til et individ. Lymfocytter er en type hvite blodlegemer som spiller en viktig rolle ved beskyttelse mot ulike infeksiøse og sykdomsfremkallende fremmedlegemer. Så når disse cellene endre seg til en aggressiv form, kan det føre til ulike infeksjoner og helsefare. Denne form for kreft som oftest oppstår i lymfeknuter; Imidlertid kan kreften spre seg til forskjellige andre deler av kroppen gjennom blodet. Ulike symptomer er ofte forbundet med lymfom.

Klumper

En klump nær halsen, armhulen eller lysken er en av de mest vanlige symptomer på lymfom, men disse klumper kan spre seg til diverse andre deler av kroppen hvor lymfeknutene er til stede. Disse klumpene er ikke smertefullt, og det meste er dannet på grunn av betennelse i lymfeknuter, som er forårsaket på grunn av ukontrollert celledeling av celler i lymfeknutene.

Feber

Feber er en annen vanlig symptom som ofte forbindes med lymfom. Individer som lider av lymfom mest vanlig erfaring feber, som enten er kontinuerlig eller intermitterende av natur og vanligvis gjentar seg i to til tre dager. Denne typen feber forårsaker vanligvis mye ubehag til enkeltpersoner og oppstår som oftest på grunn av infeksjoner forårsaket til lymfeknuter på grunn av unormal funksjon av lymfocytter.

Tap av appetitt

Når kreftceller spre seg til andre deler av kroppen gjennom blodet, enkeltpersoner opplever ofte en følelse av tap av matlyst, som ofte senere fører til betydelig tap av vekt. Ifølge en artikkel publisert på helse nettstedet About.com, har det blitt funnet at mer enn 10 prosent vekttap er ofte en faktor av stor bekymring i tilfeller av lymfom.

Andpustenhet

I alvorlige og sjeldne tilfeller av lymfom hvor kreftcellene som er tilstede i nærheten av halsen og brystet regionen spre seg til andre deler av kroppen, fører det ofte til blokkering av blodkarene, noe som resulterer i en felling av åndenød hos individer som lider lymfom.

Andre vanlige symptomer på lymfom

Diverse andre vanlige symptomer ofte forbundet med lymfom inkluderer overdreven svetting, som ofte forverres under netter, kløe over hele kroppen, tretthet og felling av ekstrem tretthet selv når du sitter inaktiv, og frysninger blant andre.