Digidexo.com

Hva er Hemostatic sykdom?

En hemostatiske sykdom er en sykdom som avbryter normal produksjon av blod og / eller blodstrømmen gjennom legemet. Sykdommen kan føre til blodpropp skal vises i årer og fartøy. Sykdommen kan føre til overdreven blødningsforstyrrelser. Andre typer hemostatisk sykdom kan føre til misdannede blodceller for å danne, eller produsere for mange, eller ikke nok blodceller.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi er en arvelig blodsykdom som påvirker det meste de av afrikansk, arabisk og Middelhavet avstamning. Sykdommen er forårsaket av misformet hemoglobin, som tvinger de røde blodcellene til å anta en halvmåne form. Denne mutasjonen fører også til blodcellene til å dø raskt, noe som vil resultere i en mangel på røde blodceller i kroppen.

Trombocytemi

Trombocytemi er en hemostatisk sykdom som fører til at benmargen til å produsere flere blodplater enn det som er nødvendig. Disse blodplater, en gang gitt ut i blodet, ikke fungere skikkelig og kan danne blodpropper. Selv om blodpropper kan dannes hvor som helst, med trombocytemi, de er stort sett dannet i hjernen, hender og føtter.

Blodpropper kan være farlig, da de ikke bare bremse normal blodstrøm, men kan bevege seg gjennom legemet og bli fanget i en beholder eller vene som fører til en av de viktigste organene. Hvis dette skjer, kan fullstendig svikt av organet forekomme.

Anemi

Anemi er forårsaket når en person ikke har nok friske røde blodceller til å bære den nødvendige mengden av oksygen gjennom kroppen. Anemi kan være forårsaket av andre medisinske tilstander, eller mangel på riktig ernæring. Anemi kan være en kortsiktig lidelse, eller kan være en kronisk lidelse som krever konstant medisinsk tilsyn. Hvis du er blodfattig, kan kroppen din ødelegge friske røde blodceller raskere enn de kan erstattes. Personer som lider av anemi ofte finner de har en ekstrem mangel på energi, blek hudfarge, kalde hender og føtter, og hodepine.

Hemokromatose

Hemokromatose er en hemostatisk sykdom som er forårsaket av for mye jern i kroppen. Det er en arvelig sykdom, noe som fører til at kroppen til å absorbere mer jern enn nødvendig. Kroppen har ingen måte å bli kvitt kroppen av overdreven jern. Det overskytende jern blir lagret i vev i kroppen, og også er lagret i leveren, hjertet og bukspyttkjertel. Når jernet kommer til et farlig høyt beløp, kan det føre til skade og manglende evne til andre organer i kroppen. Den behandling for denne sykdommen hemostatisk, er å fjerne noe av blodet fra kroppen, og dermed redusere mengden av blod i legemet, som i sin tur reduserer mengden av jern.

Symptomer på Hemostatic sykdom

Noen av de vanligste symptomene på en hemostatisk sykdom kan være lett blåmerker, hyppig neseblødning, vanskelig å kontrollere blødning fra små kutt, uvanlige knop i bena, åpen åreknuter eller følelsen lethargic. Symptomer på en hemostatisk sykdom vil variere på grunn av underliggende medisinske forhold samt alder og helse.