Digidexo.com

Anti-depressiva & Food Interactions

Anti-depressiva & Food Interactions


Anti-depressiva er en gruppe medisiner som mange mennesker som lider av depresjon tar til heis sine stemninger. Siden ulike medisiner samvirke med den menneskelige hjerne og kropp på forskjellige måter, kan hver underklasse av antidepressive medisiner produsere distinkte bivirkninger. I tillegg er visse anti-depressiva samhandle med mat i rekke måter. Diskuter mat interaksjoner med lege eller apotek før du begynner på en ny anti-depressivt.

Mat og MAO-hemmere

MAO-inhibitorer (MAO) er en type antidepressiv som inhiberer produksjonen av monoamin-oksidase-enzymet. Monamine oxidase begrenser produksjonen av signalstoffer som bidrar til å stabilisere humøret og øke en persons generelle lykke. MAO-hemmere reduserer nærværet av monamine oksydase, noe som resulterer i høyere nivåer nevrotransmitter.

MAO-hemmere fungere godt, men bære en rekke bivirkninger, inkludert noen livstruende mat interaksjoner. Matvarer som inneholder tyramin, dopamin eller tryptofan er spesielt farlig å spise under MAOH behandling (eller innen to uker å avslutte behandlingen). Foods å unngå å inkludere mange oster, yoghurt, ansjos, biff eller kylling lever, sild, kaviar og bananer.

Siden MAO-hemmere økt blodtrykk, matvarer som øker blodtrykket på kort sikt (f.eks mat med høyt tyramin, dopamin eller tryptofan) kan føre til en topp i blodtrykk kalles hypertensive krise. Avhengig av alvorligheten av blodtrykket pigg, kan hypertensiv krise føre til mange alvorlige helsemessige komplikasjoner inkludert død.

SSRI Mat Interactions

Selektive serotonin reopptakshemmere øke hjernens flyten av stemning heve signalstoffet serotonin. Mens det er ingen kjente negative mat interaksjoner med SSRI, visse SSRI, som Zoloft, kan forårsake kvalme eller halsbrann dersom det tas på tom mage.

En annen særegen mulig SSRI mat interaksjon oppstår når folk på SSRI spiser kiwi. Selv om dataene er begrenset, antyder at Health kiwi høye nivåer av naturlig serotonin kan øke effektiviteten av SSRI.

Andre Observerte Anti-depressant Mat Interactions

I tillegg til de interaksjoner som er skissert ovenfor, bemerker Corey Nahman Pharmaceutical News at atypisk antidepressive Wellbutrin fører til at enkelte pasienter å svette voldsomt etter å ha spist krydret mat. Som de oppmerksom på, men presenterer denne svetting ingen store helseproblemer.

Alkohol samhandler med mange anti-depressiva, særlig MAO-hemmere og trisykliske antidepressiva. Hvis du drikker, bør du kontakte lege eller apotek for å kontrollere at det er trygt å fortsette å drikke med dine spesifikke klasse av anti-depressiva.