Digidexo.com

End Stage Emfysem Symptomer

Emfysem er en kronisk og progressiv lungesykdom som forårsaker pustevansker. Tilstanden er også referert til som KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom), og er oftest funnet i voksne opplever skadede lungevev. Emfysem rammer flere menn enn kvinner, og innebærer hovedsakelig lungene for å starte, selv om effektene av sykdommen kan dukke opp i andre deler og organer i kroppen så vel på grunn av mangel på tilstrekkelig oksygen, til slutt fører til diabetes eller hjertesvikt.

Definisjon

End-scenen emfysem er definert som det punktet hvor en person diagnostisert med emfysem har økt pustevansker, krever konstant oksygentilskudd og har problemer med å utføre daglige levende oppgaver. Denne etappen fører til at pasienten alvorlig pustevansker, selv ved hvile, og drastiske begrensninger til alle typer trening. I mange tilfeller er hjertet og andre vitale organer påvirkes av utilstrekkelig oksygenopptak og begynne å arbeide for å utføre dagliglivets funksjoner i tillegg.

Årsak

Emfysem er forårsaket av en manglende evne av lungen for å fungere på riktig måte. Luftblærer som fyller lungene er skadet eller ødelagt av en rekke faktorer som spenner fra røyking til miljø- eller arbeidsrelatert eksponering for kjemikalier eller støv. Imidlertid kan emfysem også være forårsaket av utilstrekkelig mengde protein, så vel som bindevevssykdommer eller HIV.

Symptomer

Vanlige symptomer på end-stage emfysem er alvorlig tungpustethet og kortpustethet, selv med de minste bevegelser og selv ved hvile. Folk diagnostisert med emfysem klager over følelser av tetthet i brystet, som kan bli forverret i sluttstadiet emfysem. Hoste blir en kronisk og smertefull innsats og mest erfaring appetitt og vekttap. Fatigue er en annen svært vanlig symptom. Lavt oksygen kan også føre til at negler å slå en blålig farge, samt leppene, noe som er et tegn på at vev er alvorlig oksygenfattig og enkeltpersoner bør oppsøke lege umiddelbart. Personer med slutten scenen emfysem kan legge merke til at sputum produsert av kronisk hoste endringer fra en klar eller hvitaktig farge til gul eller grønn.

Diagnostikk

Leger kan diagnostisere emfysem og sluttstadiet emfysem ved å ta en fullstendig og grundig fysisk historie og utnytte brystet x-stråler og lungefunksjonstester. En over-inflasjon av lungene er lett synlig i moderate til alvorlige tilfeller av emfysem som kan tynning av blodkar. Lungefunksjonstester som forsert ekspiratorisk spirometri er gitt for å vurdere lungevolum og strømningshastigheter. Blodprøver kan også bli utført for å bestemme tilstedeværelse av uvanlig høye røde blodlegemer på grunn av feil oksygen utveksling. Til slutt, kan en lege bruke pulsoksymetri (en enhet som er koblet til finger) for å bestemme oksygenmetning nivåer.

Behandling

Behandling av symptomer innebærer vanligvis innånding bronchodilators eller forstøvningsløsninger behandlinger. Noen mennesker får kortikosteroider for alvorlig eller sluttstadiet emfysem. Andre er satt på langtidsoksygenbehandling i minst 12 timer i døgnet. Over-the-counter hoste suppressants er til liten hjelp i behandlingen av sluttstadiet emfysem og anbefales ikke