Digidexo.com

Om autisme symptomer og behandlinger

Om autisme symptomer og behandlinger


Autisme er en raskt voksende funksjonshemming i USA som påvirker flere gutter enn jenter. Det er et mysterium for de fleste foreldre som finner ut at deres barn har det. Mange foreldre føler seg sint og hjelpeløs når de oppdager deres barn er autist. Men eksperter sier det er gode måter å håndtere autisme, inkludert trening, terapi, mat og medisin. Oppdra et barn med autisme kan kreve at hele familien bli involvert, men ikke til utelukkelse av resten av familielivet.

Autisme, en skremmende diagnose for foreldre

Autisme er en sykdom som ikke har noen kur, og hvis symptomene varierer fra mild til ødeleggende. Burlington, Vermont, filmskaper Anne Barbano, som 9-år gamle sønn Nicholas ble diagnostisert med autisme da han var fire, sier: "Det er som å ha en resept, men ingen kan fylle det."

The Centers for Disease Control og Prevention finner økningen av autisme er meteor de siste årene. Det er tenkt å være den raskest voksende uførhet i USA. En merkelig faktum er at 1991-2004 var det en 850 prosent økning i autisme tilfeller bare i delstaten Missouri. Hannene er fire ganger mer sannsynlig å ha det enn hunnene.

Autisme er ikke en ny sykdom. En sveitsisk psykiater brukte begrepet først i 1911, men Eugen Bleuler var faktisk beskriver ett av symptomene på schizofreni på den tiden. Det var i 1940 at amerikanske forskere fant frem "autisme" som knyttet til følelsesmessige eller sosiale problemer. Fra 1960 rett gjennom 70-tallet, forskning ble gjort på autisme, men de faktiske behandlinger avhengig av ting som LSD, elektrisk støt og atferdsendring, som handlet om å disiplinere barnet gjennom smerte og straff. Atferdsterapi er fortsatt brukes i dag for autistiske barn, men det ikke lenger dreier seg om å påføre smerte eller straff.

Symptomer på Autistic Child

Det er symptomer å se etter hvis du tror barnet ditt kan være autist. Sykdommen er vanligvis det er fødsel, men foreldre eller andre omsorgspersoner kan ikke merke noe i inntil tre år. Hvis en pjokk viser tegn til å ikke ville bli holdt eller kost med, eller ikke er interessert i å spille bestemte spill, og er sent å snakke, eller kanskje begynner å snakke tidlig, mister da sine språkferdigheter senere, kan det være lurt å sjekke med en lege. Hørsel er et annet symptom som kan komme opp. Et barn med autisme kan ikke synes å høre veldig mye, men vil gå inn i et varsel modus når plystring av et tog lyder.

De fleste barn, hvis de er heldige nok til å få tidlig og intensiv behandling, kan arbeide på deres evne til å forholde seg til andre mennesker, og kommunisere med dem. Og etter hvert som de blir eldre, er det mange positive eksempler på autistiske barn å hjelpe seg selv som voksne. Selv om det er myter og oppfatninger rundt mennesker med autisme, sier ekspertene svært få leve helt sosialt isolerte liv eller lever bare i en verden av sine egne å gjøre.

Hvordan hjelpe Autistic Child

Noen eksperter mente at en autistisk barn kan bli hjulpet av å se utviklingsbarneleger, barnepsykiatere, tale-språk patologer, ergoterapeuter, fysioterapeuter og andre. Men de fleste foreldre på en begrenset inntekt er enige om at denne typen behandling kommer til en uoverkommelig høy pris.

Hver stat har offentlig finansierte programmer for barn med utviklingsmessige forsinkelser, og autisme er inkludert i den kategorien. Du trenger en henvisning fra din barnelege. Slike programmer gir vanligvis tale, yrkesmessig, fysisk og atferdsterapi, samt en spesiell utdannelse lærer. Men ikke alle foreldre tror disse programmene er måten de ønsker å gå for sine barn.

Det er økende bevis for at autistiske barn kan bli hjulpet med endringer i kosthold, eller ved å ta vitaminer og mineraler. Kosttilskudd kan brukes til å roe barnet, og forbedre sin ernæring. De to kosttilskudd oftest anbefalt er Vitamin B og magnesium. Noen foreldre har sine barn testet for allergier, for å se om han har noen reaksjoner på bestemte matvarer, som hvete eller sukker eller sjokolade, og hvis han gjør det, eliminere de de matvarer fra barnets kosthold.

Hvordan betale for ekstra hjelp en Austistic barn trenger

Å ha en autistisk barn kan koste en god del penger. Og et stort problem for foreldre til just-diagnostiserte autistiske barn kommer opp med penger til å behandle barnet ditt hvordan du vil at han skal bli tatt vare på. Svært ofte, offentlig finansierte tjenester er ikke på et nivå som foreldrene tror er høy nok. Og da, fordi medisinsk forsikring vanligvis ikke dekker visse typer behandlinger, foreldre ofte ender opp med å betale store summer ut av lommen. En 2007 studie om de økonomiske konsekvensene av autisme publisert i Journal of Family og økonomiske spørsmål ved medforfatter Deanna Sharpe, PhD, CFP, fant foreldrene som var betalende så mye som $ 30.000 per år for disse behandlingene.

Ta for eksempel, anvendt atferdsanalyse terapi, der en autistisk barn blir undervist i hvordan å snakke eller gjøre enkle oppgaver. Dette kan koste foreldre opp til $ 100.000 i året. Noen ressurssterke foreldre har bestemt seg for å gjennomgå spesiell opplæring slik at de kan lære sine autistiske barn selv. Andre tyr til hjemme skolegang.

En Autistic Child Kan Sett Presset på familien

En annen utfordring for familier som arbeider med en autistisk barn er at situasjonen kan legge vekt på foreldrenes forhold og på barnets søsken. Eksperter advarer å ikke fokusere for mye på autistiske barn til utelukkelse av alt annet i familien. Par oppfordres til å vie litt tid til ekteskapet deres. De er også anbefales ikke å snakke om autisme hele tiden. De sier at å ta noen pauser fra det vil tjene deg godt, siden det ikke kommer til å gå unna. Søsken føler ofte igjen på sidelinjen mens den autistiske barn tar sentrum scene. Og mens noen er i stand til å samhandle og spille med sin autistiske bror eller søster, andre føler trist at de ikke har en "normal" søsken.

Eksperter råder foreldrene til nettverk med andre i samme situasjon. En god ressurs er The Autism Society of America nettsted, som har en liste over lokallag som tilbyr grupper for familier og egne grupper for søsken.

Ordet "normal" versus unormal er et ømt punkt for mange foreldre med autistiske barn. De ser barna sine som normalt for hvem de er, og ikke vil at andre merking dem.

Som Autistic barnet vokser til en tenåring og en voksen

Som en autistisk barn vokser opp i en ungdom, og deretter en tenåring, et helt nytt sett av utfordringer som kommer opp. De normale spørsmål hver forelder til en tenåring ansikter kompliseres av autisme. Autistiske tenåringer kan ha problemer med å kommunisere med sine jevnaldrende, men på samme tid, de vanligvis føler behov for å trekke bort fra sine foreldre. Dette kan la dem med ingen i det hele tatt å snakke med. De har også spørsmålet om rasende hormoner, men det er ofte knyttet til manglende evne til å forstå eller hensiktsmessig administrere sine seksuelle atferd.

For de fleste barn, tenårene er en tid for dem å utvikle sine sosiale ferdigheter. De blir opptatt med akne, popularitet, karakterer og datoer. Tenåringer med autisme, men vil trolig bli smertelig klar over at de er forskjellige fra sine jevnaldrende. De kan merke at de ikke har mange eller noen venner og at de ikke er dating eller planlegger for en karriere. For noen vil disse følelsene av å ikke passe inn motivere dem til å lære mer sosiale ferdigheter for å bedre passe inn. Men for andre betyr det ofte de trekke seg inn i seg selv enda mer. Psykologer sier økt aggressiv atferd kan være én måte noen autistiske tenåringer uttrykke sin nyvunne spenning og forvirring.

Det er noen autistiske tenåringer, hvis de er gode på lesing og matematikk, som vil være i stand til å komme inn i en høyskole eller universitet som vil jobbe med sine funksjonshemminger og sette dem i stand til å få en grad.

Og, bevæpnet med en grad, vil noen autistiske voksne kunne arbeide med hell i vanlige, ordinære jobber. Men de kan kjøre inn i kommunikasjon og sosiale problemer som kan kuttes i deres suksess. Andre med voksen autisme vil være i stand til å arbeide i vernede bedrifter, som fabrikkanlegg, supermarkeder eller kjøpesentre, under oppsyn av ledere opplært til å arbeide med personer med nedsatt funksjonsevne.