Digidexo.com

Hva Frukt og grønnsaker inneholder pektin?

Hva Frukt og grønnsaker inneholder pektin?


Pektin er et komplekst karbohydrat som er naturlig forekommende i celleveggene av frukt og grønnsaker. Det er også en type av oppløselig fiber og i henhold til Dietary Fiber Food nettside, kan ha en rekke potensielle helsefordeler. Det er kommersielt brukt som en fortykning og geleringsmiddel, med de fleste pektin erstatninger blir ekstrahert fra frukt. Selv stede i varierende mengder i all frukt og grønnsaker, er det mye brukt i syltetøy, gelé, yoghurt og ketchup, som tilsetning.

Sitrusfrukter

Ifølge Kostfiber Food nettsted, sitrusfrukter inneholder den høyeste mengden av pektin med fersken, epler, grapefrukt og appelsiner inneholder mest. Nettstedet sier videre at i sitrusfrukter, så mye som 60 til 70 prosent av kostfiber er pektin. Den skall av sitrusfrukter er mye brukt i kommersiell produksjon av pektin. Kostfiber Mat nettstedet hevder også at dietter som omfatter pektin gjennom sitrusfrukter er bedre tolerert enn de som tar pektin i et pulver eller flytende form.

Epler og pærer

Epler inneholder 0,5 gram (0,017 gram) av pektin per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt. Pulverisert og flytende pektin er også ofte produsert med avskjær fra epler. Den FruitAndVeggies.gov nettside melder at en pære som veier 166 gram (5,85 gram) vil gi 4 gram (0,14 gram) av kostfiber, hvorav 41 prosent er pektin.

Peaches og myke frukter

Peaches inneholder 0,7 gram (0.024 gram) av pektin per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt. Jordbær, aprikos, kirsebær, fiken og bananer inneholder også pektin, men i mindre mengder. "The Oxford Companion to Food" avslører hvor mye pektin i frukt øker når frukten modner, og det vil nå sitt høyeste like før det fullt modner. Hvis handlingen fortsetter, vil pektin slå inn peptic syre.

Gulrøtter

Høyere nivåer av pectin kan bli funnet i yngre grønnsaker eller de som har blitt høstet i de tidligere vekststadier. Gulrøtter er den beste kilden til pektin, som inneholder 0,8 gram (0.028 gram) per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt.

Erter og andre grønnsaker

Erter har 0,6 gram (0.021 gram) av pektin per 100 gram (3,5 gram) av spiselig vekt. Poteter, rødbeter og kål er også rike kilder til pektin som er løk, artisjokker, okra og fennikel.