Digidexo.com

Hvordan virker høy fruktose Corn Syrup påvirke kroppen?

Høy fruktose mais sirup er en lab-laget derivat av mais finnes i mange bearbeidet mat, inkludert brus, salatdressinger og juice drikke. Dens utbredelse i vårt kosthold fører til bekymring for hvordan akkurat kroppen behandler dette søtningsmiddel og hvor forhøyede nivåer av fruktose kan påvirke kroppen.

Sammenligning med Sugar

Vanlig sukker er like deler glukose og fruktose, mens high fructose corn syrup er alt 55-80 prosent fruktose og resten i glukose. Modifikasjonen har kjemiske og hormonelle virkninger på kroppen.

Fruktose og leveren

Fruktose er kun metaboliseres i leveren, mens glukose bryter ned i hver celle i kroppen. En diett høy i fruktose kan resultere i en fettlever eller skrumplever.

Fruktose og appetitt

Siden fruktose ikke går hjernen eller magen, hormoner som gjør at du føler deg full (leptin og ghrelin) er ikke stimulert. Uten å føle full, er det lett å overspise.

Fruktose og kolesterol

Høy fruktose mais sirup kan faktisk arr de indre veggene i blodårene. Kroppen produserer kolesterol å helbrede veggene i blodårene, noe som skaper en kontinuerlig syklus av skader på arteriene. Dette fører til skade på hjertet.

Fruktose og kobber

Fruktose forstyrrer kobber stoffskiftet, noe som hjelper kollagen og elastin produksjon, to komponenter av sunn, ungdommelig utseende hud. Dårlig kobber stoffskifte kan påvirke den fysiske utseendet på huden.

Fruktose og diabetes

Påvist bidragsytere til diabetes er overspising og et dårlig kosthold. Siden fruktose påvirker begge områder, kan det også bidra til økningen i diabetes.