Digidexo.com

Grunnen til Salty smak i munnen

Grunnen til Salty smak i munnen


En salt smak i munnen kan skyldes en rekke årsaker. Det kan være bare litt irriterende, eller det kan hindre deg fra å nyte smaken av maten. I de fleste tilfeller varer det fra en uke til flere måneder. Det er ofte lett å finne årsaken og lindre det, men i sjeldne tilfeller, er salt smak et alvorlig symptom. I alle tilfelle, kaller langvarig salt smak for et besøk til legen.

Spytt Gland Infeksjon

Når en infeksjon angriper dine spyttkjertlene, kan en salt smak resultere. Ifølge Dental Problemer nettside, kan Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom som angriper fuktighetsproduserende kjertler, berøve kroppen, inkludert munnen, av normale væsker. Kusma og bakterieinfeksjoner kan også være mulige gjerningsmannen.

Mangel på Hydration

Ikke drikker nok væske kan føre til en salt oral smak. Ifølge Helse og ernæring tips nettside, tørr munn ledsaget av tørst er kroppens måte å fortelle deg at du trenger å drikke mer væske, særlig vann. Drikk åtte eller flere glass om dagen, og unngå å drikke for mye alkohol eller koffeinholdige drikker, som forårsaker dehydrering og kan øke salt smak.

Dårlig Dental Hygiene

Dårlig hygiene kan være en årsak til en salt smak i munnen. Ifølge Pub Med Health nettsted, hvis du ikke pusser tennene minst to ganger om dagen, kan plakk innskudd utvikle, fører til en salt smak i munnen. Dette kan begynne å skje så tidlig som 20 minutter etter at du har spist ditt siste måltid. Børste tungen når du pusser tennene og tanntråd hver dag.

Bihulebetennelse

Under en bihulebetennelse, reiser slim fra nesen ned til munnen. Foruten å forårsake dårlig ånde, kan dette også føre til en salt smak, ifølge Health Nutrition Tips nettside. Hvis du mistenker en bihulebetennelse, bør du oppsøke lege. Han kan forskrive antibiotika for å behandle bihulebetennelse hvis det er forårsaket av bakterier.

Gråter

En midlertidig salt smak i munnen kan utvikle seg når du gråter, selv om det er sjelden. Under intens, langvarig gråt, derimot, tårer, noe som er salt, renne ned i halsen din og kan skape en salt smak.