Digidexo.com

Om Calluses

Hard hud er tykk, herdet områder av huden på kroppen din. De kan være forårsaket av en rekke problemer, noen så enkelt som måten at skoene passer, og andre langt mer interne og komplekse. Hard hud er faktisk en måte for huden din til å beskytte seg selv, men de kan bli skjemmende og ekstremt smertefullt hvis det underliggende problemet ikke er adressert og løst.

Betydning

Hard hud er en indikasjon på et problem med et bestemt område av kroppen din. Dannelsen av en callus kan tyde på at du setter utilbørlig press på den kroppsdelen, som i tilfelle av hard hud som danner på føttene på grunn av sko som er for høyt, for tett eller bare ikke passer for din fot type. Imidlertid kan diabetes og andre helsemessige forhold som fører til dårlig sirkulasjon også føre calluses og føre til store komplikasjoner.

Typer

Hard hud generelt danne på hender eller føtter. Det finnes flere forskjellige typer. De kan være ganske små og skape et stort brak, eller de kan være flate, voksaktig områder av huden som er mer enn en tomme i diameter. Noen typer hard hud har tørr, flassende hud på toppen og er vanskelig under. Nesten alle hard hud er karakterisert ved kløe, smerte eller ømhet under callus.

Identifikasjon

Hard hud og liktorn er ofte forvirret, men i virkeligheten er de ganske forskjellige. Hard hud er flekker av hud som har gått inn i "forsvarsmodus" og er hardt og vanskelig å trenge gjennom. Liktorn, på den annen side, har et lite, hard senter som er omgitt av betent hud. De er preget av en kjedelig verke, og er ikke forårsaket av press. Liktorn generelt føre til mer problemer enn hard hud fordi de er mer smertefullt og kan være vanskeligere å behandle.

Effekter

Mange har hard hud som tjener et formål. Du kan ha en hard callus på ballen av foten din, fordi du står på føttene hele dagen. Dette callus er faktisk beskytter huden under det, og er ikke nødvendigvis en dårlig ting - så lenge det ikke er smertefullt. Imidlertid kan calluses bli infisert og ekstremt smertefullt, eller de kan bli så store at de hindrer gang. Mange som skriver mye utvikle en callus på deres tredje finger. Dette callus kan være pinlig og er skjemmende.

Forebygging / løsning

Du kan forebygge hard hud av seg sko som passer. De bør gi tærne god plass. Du kan også beskytte områder av kroppen din som kan være utsatt for hard hud ved utfylling dem. Forebygging av forfatterens calluses kan oppnås med en gummipute som passer over en penn eller blyant, og de fleste stoff butikker selger fot og tå polstring.
Hvis du allerede har hard hud, kan du behandle dem på flere måter. Endre sko kan ofte hjelpe. Du kan også tynne huden av callus ved å dyppe den i varmt vann og deretter tørke den med en pimpstein eller vaskeklut til å fjerne det øverste laget av huden. Du bør også fukte callused området for å hjelpe lindre ubehag forårsaket av callus og eliminere det over tid. Men hvis du ikke endrer atferd som forårsaker callus, det vil bare komme tilbake.

Advarsel

Hvis du har diabetes, bør du ikke bruke en pimpstein for å bære bort hard hud fordi de kan føre til alvorlige hudinfeksjoner hos diabetikere. Uavhengig av dine helsemessige forhold, bør du aldri barbere en callus med en barberhøvel, da dette kan også føre til alvorlige infeksjoner. Disse infeksjonene kan komme inn i blodet og bli store helsemessige komplikasjoner.