Digidexo.com

Hvordan Monter en Contact Lens

Hvordan Monter en Contact Lens


Kontaktlinser er utformet for å sitte på forsiden av øyet, kalles hornhinnen. Hver persons øyne har unike kurver, og linsene må passe nøyaktig å matche kurven av hvert øye. Kontaktlinser blir fremstilt av mykt og stivt materiale, og kan brukes til å korrigere forskjellige synsproblemer, eller kan bæres uten resept for kosmetisk endre øyenfarge. Presis måling og rechecking av tilpasning av kontaktlinser er et must.

Hvordan Monter en Contact Lens

•  Bruk resept fra brytning, eller øye undersøkelse, for å beregne styrken på avstand kraft av kontaktlinse for hvert øye. Dette nummeret er skrevet som pluss for langsynt eller minus for nærsynt og viser hvor mye korrigering som trengs i linsen. Brille og kontaktlinsestyrker er ikke alltid det samme fordi de er avhengig av ulike faktorer, for eksempel hvor langt briller linsen sitter fra øyet versus kontaktlinse som sitter rett på øyet, formen på øyet, og hvilken type linse.

Bruk en keratometer, oftalmisk maskin som måler krumningen av øyet, for å få K-lese målinger. Disse tall er benyttet for å bestemme de samsvarende kurver av kontaktlinsen, kalt basekurve. Linser må passe på riktig måte for å gi optimalt syn og for arbeidstakernes sikkerhet og helse i øyet. Hvis en linse ikke sitter skikkelig på øyet, vil kontakt bæreren ikke godt, og linsen kan føre til skader på hornhinnen.

•  Vurdere helse i øyet. Bruk en spaltelampe, en biomicroscope som lar deg se hornhinnen og øyet på nært hold. Kontroller at øyet har nok tåreproduksjon og er ikke for tørr. Kontaktlinser må holdes fuktig for bevegelse og for helsen til øyet. Spesielle linser kan være foreskrevet for øynene som har for mye tørrhet.

Bruk spaltelampe for å fastslå at hornhinnen er fri for skader. En linse bør ikke settes på et øye som har en hvilken som helst form for skade, selv mindre. Hvis det er noen tegn til irritasjon, vente med å prøve på linsene før øyet leges.

Test et par linser på øynene hvis du finner ut at øynene er fri for skader og er friske. Bruker eksempel linser, også kalt prøve linser, som har en base kurve, tykkelse og materiale som du bestemmer er lik de av forventet slutt linsene. La linsene hvile på øynene i 20 minutter, slik at linsene til å overholde og stramme eller løsne. Sjekk passformen linsene etter 20 minutter med spaltelampe.

Kontroller at passform og visjon av linsene etter linsene har blitt slitt for en til to uker for å være sikker linsene sitter riktig og at synskorreksjon er bra. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendig.