Digidexo.com

Ernæringsmessige årsaker til depresjon

Ernæringsmessige årsaker til depresjon


Depresjon er en psykologisk tilstand der symptomene inkluderer følelse av hjelpeløshet, håpløshet, tungsinn, utilstrekkelighet, pessimisme og mismot. Noen mennesker føler akutte følelser av skyld, er overveldet og har en vedvarende følelse av utmattelse. Andre trekke tilbake eller har sterke tanker om døden og selvmord. Ofte en deprimert person vil ha problemer med å sove og erfaring vektendring. Hun kan bli irritabel og har konsentrasjonsvansker. Depressive tilstander kan være så alvorlige at de krever klinisk inngripen. Depresjon går utover følelsen trist eller opprørt over tapet av en kjær eller en sterk forstyrrelse i en persons liv. Når disse symptomene vedvarer i flere uker og forstyrre evnen til personen til å fungere, så blir det sannsynlig at personen er deprimert.

Årsaker

Det er mange årsaker til depresjon, og sykdommen kan påvirke noen. Mer enn 17 millioner amerikanere opplever noen form for depresjon hvert år. Ikke alle depresjoner er basert på underliggende problemer som for eksempel hva en person tenker eller føler eller deler av sin barndom. En av årsakene til depresjon kan være ernæring.

Betydning

Dette er en av grunnene til at noen behandlinger ikke er effektive på lang sikt - de er adressering overflate symptomer uten å avdekke den underliggende mekanismen som forårsaker problemet. Depresjon kan være forårsaket av en biokjemisk abnormitet. Denne typen depresjon kalles endogen depresjon.

Nevrotransmittere

Ifølge psykolog Jurriaan Plesman i sin artikkel "Depresjon - En Nutritional Disorder", hjernen bruker 60 til 70 prosent av kroppens energi, som alle er laget av glukose (sukker), som er hentet fra maten vi spiser. Hjernen bruker denne energien til å regulere kjemi av neurotransmittere, slik som serotonin, som er en av de stoffer som bidrar til følelsen optimistisk, gledelig og full. Hvis hjernen har utilstrekkelig energi til å transformere nevrotransmittere, så en ubalanse er opprettet. For eksempel trenger kroppen serotonin å produsere melatonin, den kjemiske som bidrar til å sove.

Fedme

Noen mennesker har problemer med å absorbere sukker. Kroppen, vel vitende om det er behov for mer sukker for sine energiprosesser, vil fortsette å be personen å spise elementer høye på sukker. Vedkommende kan da lagre sukker som fett, mens hjernen fortsatt er i en tilstand av underernæring. Over tid kan dette føre til fedme, og vektøkning og psykisk stress som følger med det kan føre til depresjon. Dette danner en syklus der tilbaketrekking av medisiner for depresjon, over tid, kan avsløre at den underliggende årsaken ikke er adressert, selv når den enkelte har gjennomført en omfattende narkotika og terapi prosessen.

Underernæring

Overdreven sukkerinntak kan faktisk fremme den depressive tilstanden ved at immunsystemet kan identifisere de overskytende sukker som giftstoffer som kan stenge ned reseptorene for insulin. Insulin kontrollerer hvor mange sukkere og andre næringsstoffer er tillatt å passere gjennom celleveggene. Denne tilstand av celleunderernæring setter av belastningssystemer som kroppen forsøker å overvinne motstanden for å forhindre celledød. Disse stresshormoner er ansvarlig for symptomer på en rekke psykiske problemer, inkludert depresjon. Denne type feilernæring kalles hypoglykemi, og det er behandlet med en ernæringsmessig bestemt type kosthold.

Anbefalinger

Personer som tror sin depresjon kan ha en ernæringsmessig basis bør holde på sine depresjon medisiner og be om en rådføre seg med en klinisk ernæringsfysiolog som spesialiserer seg på hypoglykemi.