Digidexo.com

Hvordan behandle en ganespalte

Ganespalter oppstår når taket av et barnets munn ikke har dannet seg hele veien. Fronten taket av munnen din kalles den harde ganen, mens baksiden kalles den bløte ganen. En åpen gane kan være fraværet av noe av den myke ganen eller tilnærmet hele ganen. Med teknologi og medisin kommer så langt de siste årene, kan ganespalte nå bli behandlet.

Hvordan behandle en ganespalte

•  Den første behandlingen er å finne en måte å mate babyen. Uten bruk av taket av munnen, suging og svelge er ekstremt vanskelig. Enkelte flasker med myke brystvorter kan fungere hvis mor kan hjelpe sprute melk ved å skyve på brystvorten. I ekstreme tilfeller en fôring tube kan være nødvendig inntil de kirurgiske inngrepene er fullført. En pediatrisk sykepleier vil kunne veilede deg og gi deg beskjed hvis det materøret er nødvendig.

få montert for tannlege støtter. Disse kan bidra til å forme munnen og få babyens munn klar for operasjon. De dentale bærere kan anvendes så tidlig som to uker gamle.

•  Planlegg kirurgi. Avhengig av alvorlighetsgraden av de ganespalte flere operasjoner kan være nødvendig. Hvis barnet ditt har en mindre ganespalte det kan fikses i en operasjon som bare tar ca en og en halv time. Dette gjøres vanligvis ved ett års alder. Hvis barnet ditt har en alvorlig sak, kan han trenge operasjon umiddelbart etter fødselen og flere ganger i løpet av de neste 10 årene av. En kirurg blir nødt til å gi deg de spesifikke detaljene for barnet ditt basert på alvorlighetsgraden av tilstanden.

Etter noen ganespalte kirurgi er det viktig for babyer å ta en runde med antibiotika. Dette er for barnets beskyttelse og er trygg så lenge det er ingen kjente allergier mot antibiotika. Ta alle antibiotika med mindre annet er instruert og prøv å ikke gå glipp av noen doser.

Få aktuelle behandlingsformer. Barn med ganespalte krever vanligvis tale terapi i begynnelsen. Babyer vil bli forvirret når det gjelder å spise etter en operasjon og kan trenge en ergoterapeut for å lære dem hvordan de skal spise igjen. Når operasjonen er fullført, vil det bli tydelig hvis noen terapi er nødvendig. Få terapi så snart som mulig slik at ingen andre problemer oppstår senere.

Få støtte fra andre foreldre som har gått gjennom det samme. Din følelsesmessige velvære er viktig for barnets behandling. Hun vil merke om det er noe som plager deg, så du må lære å være sterk for henne. Det er en støttegruppe på ganespalte Foundation. Se Resources nedenfor.

Hint

  • Ganespalte er en av de vanligste medfødte misdannelser, påvirker en i hver 700 til 1000 fødsler.
  • Babyer med alvorlig ganespalte kan ha pusteproblemer. Disse vil bli diagnostisert etter fødselen og behandlet på sykehuset.