Digidexo.com

Chemo behandlinger for kreft i bukspyttkjertelen

Bukspyttkjertelkreft er en av de dødeligste former for kreft. Det ofte ikke blir diagnostisert før det har kommet til det punktet av å påvirke andre kroppsdeler og systemer. Som et resultat blir ofte brukt kjemoterapi for behandling. Her er noen viktige aspekter av kjemoterapi og dens bruk på kreft i bukspyttkjertelen.

Bukspyttkjertelkreft

Bukspyttkjertelen er ansvarlig for å produsere fordøyelsesvæsker og insulin for kroppen. Fordøyelsesvæsker bidra til å bryte ned maten for magen til prosessen, slippe karbohydrater, næringsstoffer og protein. Når bukspyttkjertelen blir konsumert med kreftceller, kan disse funksjonene opphøre å eksistere eller bli kraftig påvirket. Dersom tumorceller vokser stort nok, kan de hindrer kanalene som er ansvarlige for spredning av fluider til magen og tynntarmen.

Kjemoterapi

Kjemoterapi involverer en fordeling av kjemiske forbindelser i kroppen med det formål å drepe kreftceller. Disse kjemikaliene kan være utformet for å angripe selve cellens genetiske sminke eller DNA. Noen kjemikalier, for eksempel, vil målrette den reproduktive evner av kreftceller, mens andre vil ødelegge skipene som plyndre kroppens næringsstoffer. Disse stoffene er enten injisert inn i blodstrømmen eller oralt tatt.

Formål

Siden kreft i bukspyttkjertelen er ikke normalt fanget til Stage 3, kjemoterapi vanligvis gitt for å lindre smertefulle symptomer og ikke som en kur. Kreft News rapporterer at overlevelsesraten blir bedre med kjemoterapi. Noen ganger kjemoterapi rettet mot lymfeknutene for bedre fordeling gjennom kroppen. Kjemikalier, for eksempel Fem-Fluorouracil eller gemcitabin, kan krympe hindrer svulster som forårsaker smerte eller blokkerer gallegangene.

Side Effects

Kjemoterapi generelt kommer med bivirkninger, som tretthet og generell svakhet. Avhengig av de kjemikalier som brukes, kan andre symptomer som håravfall og lavt antall hvite blodlegemer forekommer også. Gemcitabin er forbundet med bivirkninger som oppkast, influensalignende symptomer og kvalme. Rennende øyne og fotosensitivitet kan være assosiert med fem-Fluorouracil. Noen leger vil anbefale å ta kosttilskudd for å bekjempe disse bivirkningene.

Future Chemo Treatment

Kreft News sier også at fremtidige utviklingen i kjemoterapi kan føre til bedre behandling for kreft i bukspyttkjertelen pasienter. Noen kjemikalier under utvikling og testing er rettet mot epidermal vekstfaktor reseptor (EGFR) protein som hjelper kreftceller lever lenger i en kropp. Det er plassert på overflaten av cellene. Den kjemiske Erlotinib rettet mot EGFR protein for å slå den av, slik at cellene til å dø.