Digidexo.com

Vekst av overflødig kropps Hair

Vekst av overflødig kropps Hair


TV-show Ripleys Believe It or Not gang gjorde en funksjon på en "varulv" mann, en mann som led av hypertrikose, en tilstand der han opplevde en betydelig vekst av overflødig hår. Håret dekket ansiktet hans, gir ham en opptreden som fikk kallenavnet "varulv." Overflødig kroppshår er ikke alltid opplevd i slike ekstreme mengder, men.

Typer

Den unormale hårvekst i såkalte "varulv" folk er mindre vanlig enn mindre alvorlige typer av hypertrikose, inkludert hirsutisme.

Hirsutisme, en tilstand som Dr. Adam Brochert, beskriver som overflødig kroppshår i "hann-mønster hårvekst", inkludert ansiktet, armhulene, brystet og lysken. Dr. Brochert fortsetter med å forklare at dette hårvekst er bare unormal hos kvinner og barn, og skyldes et hormon ubalanse. Overskuddet av håret har en tendens til å bli mørke og grov, i motsetning til den naturlige "peach fuzz" mange kvinner har i disse områdene.

Generelt er hypertrikose ikke spesielt for begge kjønn. Hypertrikose kan kan være til stede fra fødselen (medfødt) eller kan oppstå etter fødsel (ervervet), skyldes flere faktorer. Hypertrikose kan forårsake vekst av overskudd av kroppshår på bare visse deler av kroppen (som hirsutisme) eller på kroppen generelt.

Årsaker

Hormoner eller medisiner er de vanligste årsakene til overflødig kroppshår vekst. Kvinner med hirsutisme kan produsere for mye av den mannlige hormoner som kalles androgener. Medisiner som p-piller, testosteron eller steroider kan også føre til en hormonell ubalanse, som fører til overflødig vekst av kroppshår. Kvinner kan oppleve overflødig vekst under og etter overgangsalderen, noe som fører til hormonendringer i en kvinnes kropp.

Ifølge "Family Doctor," overflødig hårvekst kan kjøre i familier, og en person kan være mer sannsynlig å oppleve hypertrikose hvis han eller hun er fra Midtøsten, Sør-Asia eller Middelhavet avstamning.

Hypertrikose og hirsutisme ofte forekomme sammen med polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en tilstand som resulterer i cyster på kvinnens eggstokker på grunn av hormonubalanse. Overskudd av kroppshår vekst kan også være relatert til Cushings sykdom som resulterer fra høye nivåer av kortisol i løpet av en lengre tidsperiode.

Betydning

Overflødig hårvekst kan ikke være et medisinsk nødstilfelle, men det kan være vanskelig for noen mennesker å akseptere, spesielt hvis de er en del av et samfunn som er stolt glatt og hårfri hud. Kvinner kan oppleve mer følelsesmessig stress på grunn av hirsutisme fordi hårvekst kan være en indikasjon på maskulinitet. Medline Plus forklarer at "mange kvinner synes det er plagsomt, eller til og med pinlig." Kvinner kan oppleve skam knyttet til hirsutisme.

Løsning

Mennesker som opplever overflødig kroppshår kan treffe tiltak for å fjerne eller redusere forekomsten av overflødig hår. Barbering, voksing, ved hjelp av riktige kremer og plukker midlertidig fjerner hår og krever gjentatte søknader å håndtere håret. Menn eller kvinner med hypertrikose kan velge å bleke håret, som ikke fjerne det, men gjør det vanskeligere å se.

Leger kan utføre elektrolyse, en prosedyre som permanent ødelegger hårsekkene med elektrisitet. Laser hårfjerning er et annet alternativ for dem som lider av vekst av overflødig kroppshår; men det krever flere økter, og kan ikke være permanent.

Det er også flere medikamenter på markedet som kan redusere forekomsten av overflødig hår. Anti-androgen medisiner som Metformin blokkere androgener og undertrykke testosteron som kan forårsake hypertrikose

Advarsel

At-hjem behandlinger for hypertrikose og hirsutisme kan føre til irritasjon av huden i form av barberhøvel humper (inngrodde hår) eller sår hud. Medline Plus advarer også at elektrolyse er dyrt og kan resultere i "hevelse, arrdannelse, og rødhet i huden."
Alle medisiner har potensial til å forårsake uønskede bivirkninger. Vaniqa (kjemisk navn, eflornithine), en krem ​​som kvinner kan bruke den på sine ansikter å redusere hårvekst, kan føre til hudreaksjoner som "midlertidig rødhet, svie, brenning, prikking eller utslett på områder av huden der den er brukt. " Det kan også føre til inngrodde hår.