Digidexo.com

Colon Cleanse for nyreskader

Kolon renser foretrekkes av mange mennesker, men ifølge Dr. Michael Picco, en gastroenterolog ved Mayo Clinic, "kolon renser som inneholder avføringsmidler som for eksempel natriumfosfat kan føre til forhøyede elektrolytter i en person som lider av nyreskader." Hvis du lider av nyreskader, og føler at du ville ha nytte av et kolon rens, snakk med legen din og diskutere alternativer tilgjengelig for å rense kroppen for giftstoffer.

Fordøyelsessymptomer

Du kan føle at du ville ha nytte av et kolon rens hvis du har symptomer på gass, oppblåsthet, tretthet, forstoppelse eller diaré, eller lider av irritabel tarm syndrom eller andre fordøyelsesproblemer.

Farlige væskenivåer

Kolon rensing vanligvis krever at du drikker mange glass vann eller juice per dag, noe som fører til problemer hvis du har nyreskader. Ifølge Mayo Clinic, når du har kronisk nyreskade, mister nyre sin evne til å filtrere riktig, og usikre nivåer av avfall og væske kan oppstå i kroppen din raskt. Når overflødig vann akkumuleres, begynner hevelse med anklene, deretter sprer seg til øvre del av kroppen. Dersom hevelsen ikke behandles, vil overflødig vann bosette seg i lungene dine, og du kan utvikle lungeødem, som kan være livstruende. Dessuten kan væske "overload" resultere i høyt blodtrykk og bidra til hjertesykdom.

Urter / Fiber Supplements

Urter og fiber kosttilskudd er ofte brukt i kolon renser. Ifølge National Kidney Foundation, kan bruk av mange urte kosttilskudd være farlig i tilfeller av kronisk nyreskade --- igjen, fordi nyrene ikke klarer å filtrere og skylle ut avfallsstoffer fra kroppen. Og fordi den amerikanske Food and Drug Administration ikke regulere urter, er det ofte uklart nøyaktig hva mange urte kosttilskudd inneholder. I et worst-case scenario, kan de bli forurenset, og kan inneholde giftige metaller som bly eller kvikksølv.

Cascara sagrada --- som fungerer som et mildt avføringsmiddel, er brukt i noen urte kolon renser, men kan føre til blodig diaré, elektrolyttforstyrrelser og dehydrering på grunn av tapt kroppsvæsker hos en pasient med nyreskader. Psyllium er en fiber supplement som er ofte en del av kolon renser, lindre symptomene på forstoppelse. Hvis du ikke drikker nok vann når du tar psyllium, kan dette fiber supplement hovne opp inne i kroppen, og i ekstreme tilfeller kan føre til kvelning. Pasienter som lider av nyreskader bør bruke psyllium bare under en lege retning.