Digidexo.com

Hvordan redusere hovne øyne fra å gråte

Hovne øyne fra gråt er noe de fleste har opplevd. Når du gråter, saltet i dine tårer fører øyelokkene å svelle. Hovne øyne er merkbar, og kan være svært ubehagelig. Øynene dine kan brenne og føler irritert også. Hvis hevelse i øyelokkene ikke avtar, fortsetter eller å forårsake smerte, bør du oppsøke lege. For mindre alvorlige tilfeller, det er skritt du kan ta hjemme for å redusere hevelse i øynene dine.

Hvordan redusere hovne øyne fra å gråte

•  Prøv en potet. Påfør tynne skiver av kald potet til øyelokkene for en beroligende komprimere. Dette vil redusere hevelse og berolige dine øyne. Påfør potetskiver til lukkede øyne i 15 til 30 minutter.

Legg kalde kompresser. Den kulde av kompress, sammen med lett trykk, vil redusere svellingen. Det vil også avlaste den medfølgende brenning og irritasjon. Sørg for at du stelle dine komprimerer med kaldt vann med jevne mellomrom. Bruk myke rene kluter for å gjøre dine komprimerer.

Prøv teposer. Garvesyre i te-poser er et effektivt middel til å redusere betennelser og lindre dine irriterte øyne. Fukt teposer med kaldt vann og legg dem i fryseren i 2 minutter. Da gjelder dem til lukket øynene i noen minutter.

Bruk agurk skiver for å redusere hevelse og lindrer irritasjon. Påfør agurk skiver til lukket øynene i 30 minutter.

Prøv Witch Hazel. Sug bomull baller i denne snerpende og bruke dem til dine lukket øynene i 30 minutter. Dette reduserer betennelse, og vil lindre smerter i øyet og brenning. Sørg for å presse ut overflødig væske fra bomull baller før du bruker dem til øyelokkene.

Hint

  • Prøv is. Pakk isen i en ren klut og holde den forsiktig til lukkede øyne i 20 minutter. Isen vil redusere hevelse og berolige dine øyne.
  • Hvis øynene dine blir stadig mer hoven, eller hvis ledsaget av sterke smerter, bør du oppsøke lege. Denne tilstanden kan påvirke syn og påvirke din evne til å kjøre. Ikke kjør deg til legen hvis øynene dine er alvorlig hovne, eller hvis synet ditt er svekket.