Digidexo.com

Hvordan redusere smerte forårsaket av en Burn

Hvordan redusere smerte forårsaket av en Burn


Smerten forbundet med en brenner, spesielt en spesielt alvorlig en, er kanskje en av de mest intense former for smerte. Smerten varer vanligvis lengre enn andre typer smerte. Heldigvis kan tas en rekke tiltak for å bidra til å redusere mengden av smerte pasienten føler fra en brannskade.

Bruksanvisning

Vurdere Burn Injury

gjenkjenne symptomene på et brannsår inkludert smerte, rød eller flassende hud, hvit eller forkullet hud (vanligvis til stede i de mest alvorlige eller tredje grads forbrenning) og hevelse. Sekundære symptomer kan også omfatte sjokk og nummenhet, spesielt i alvorlige brannskader som påvirker både hud og underliggende vev.

Finn ut om pasienten har fått en mindre eller alvorlige forbrenninger ved å observere den berørte huden. En førstegrads forbrenning er generelt ansett som mindre og påvirker bare det øverste laget av huden, forårsaker smerte og rødhet. Mer alvorlige brannskader inkluderer andre eller tredje grads forbrenning, går dypere enn overhuden og påvirker et større område av huden.

Å behandle smerter forårsaket av Minor Burns

Kjør kjølig vann over den brente huden hvis huden er ubrutt. Du kan også suge den i et kjølig vannbad for å lindre smerten.

Unngå å bruke is til å redusere smerte forårsaket av en mindre forbrenning. En hurtig avkjøling av huden kan forårsake ytterligere skade.

Sug det forbrente området i minst fem minutter. Du kan også bruke et rent håndkle, dyppet i kaldt vann og brukes på den berørte huden, for å bidra til å redusere smerte.

6. Dekk den brenne med en steril bandasje eller dressing. Dette vil bidra til å forhindre ytterligere smerte ved å beskytte huden mot friksjon og trykk.

administrere den riktige dose av ibuprofen eller acetaminofen til pasienten.

Hint

  • Mens mindre brannskader kan generelt helbrede på sine egne, store brannskader, påvirker flere lag med hud eller dekke en større andel av en persons kropp, krever ekstra legehjelp. Ring 9-1-1 for å be om krisehjelp i behandling av smerter forårsaket av en større brannskade.
  • Selv om din første tilbøyelighet kan være å berolige et brannsår ved å blåse på det, ikke gjør det. Dette kan innføre luftbårne bakterier og vil øke risikoen for infeksjon. Aldri puste, blåse, eller hoster på et brannsår.
  • Aldri gi aspirin til barn under 12 år, og alltid følge produsentens eller legens dosering retninger.